iPad yerine taş dolu kutu çıktı

iPad yerine taş dolu kutu çıktı

İnternet'ten iPad siparişi verdi kutudan taş çıktı.

2011.07.16 16:12 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
iPad yerine taş dolu kutu çıktı

Rusya'da posta hırsızlığı internet üzerinden yapılan alışverişe sekte vurmaya başladı.

Tüketici hakları grupları, Rus Posta İdaresi'ni suçluyor. Posta yolsuzluğu kurbanlarının yaşadıklarını paylaştığı "Postane Hırsızları" adlı internet sitesinde, bir çiftin cep telefonu siparişi verdiği ama paketten bir kalıp sabun çıktığı, video kamerasını bekleyen bir tüketiciye bir kutu şeker gönderildiği anlatılıyor ve buna benzer örnekler sıralanıyor.

BBC muhabiri Steve Rosenberg'in konuştuğu Sergei Lyapko ise, iPad siparişi verdiğini ancak postacıların kendisine içinde taş olan bir kutu teslim ettiğini anlattı.

'Paketlerin yüzde 3'ü kayboluyor'
Moskova'da bir basın toplantısı düzenleyen Tüketiciler Derneği yetkilisi Aleksei Somokvalov, posta idaresindeki hizmet kalitesinin çok kötü olduğunu savunarak, "Sovyet döneminde daha iyi bir hizmet vardı" dedi.

Posta İdaresi ise bazı hırsızlık vakalarını kabul etmekle birlikte, hizmet kalitesinin iyi olduğunu savundu.

Posta İdaresi Sözcüsü Raniya Yefimova, yılda 1 milyar 700 milyon mektup ve 54 milyon paket ulaştırdıklarını, bu paketlerden 6,5 milyonunun yurt dışı gönderiler olduğunu ve sadece yüzce 3'ünün kaybolduğunu söyledi.

Rus yetkililer, posta hizmetlerinde 42 bin şubede 380 bin kişinin çalıştığını bu kadar büyük bir kurumda hırsızlığı engellemenin kolay olmadığını belirtiyor.
EN SON HABER

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.07.16 16:12 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A