Bursa fotoğraflarla süslenecek

Bursa fotoğraflarla süslenecek

Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle Bursa'nın ilk uluslararası fotoğraf festivali Fotofest düzenleniyor.

2011.07.28 16:10 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Bursa fotoğraflarla süslenecek

15-23 Ekim 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan Fotofest hakkında bilgi veren BUFSAD Başkanı Utku Kaynar, Bursa'yı Avrupa ve Ortadoğu'nun fotoğraf başkenti yapmak istediklerini söyledi. 40'a yakın ülkeden gelecek profesyonel fotoğraf sanatçıları tarafından 24 sergi ve 80 fotoğraf gösterisi yapılacağını bildiren Kaynar, "30'un üzerinde atölye çalışması ve fotoğraf kursları düzenlenecektir. Bursa'daki okulların ve kamu kurumlarının duvarlarını süslemek için 3 binin üzerinde fotoğraf kullanılacaktır. Bursa Fotofest, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Cumhuriyet Caddesi ve Merinos AKKM'de yer alan sergi alanlarında gerçekleştirilecektir. Uluslararası ve ulusal fotoğraf yarışmaları için gelen fotoğraflar Bursa Kent Konseyi'nin "Griye Veda Renklere Merhaba" projesi bünyesinde okullara ve kamu kurumlarına bağışlanacaktır. Sonuç olarak Fotofest aracılığıyla Bursa'nın ulusal ve uluslararası alanda bilinirliği ve tanınırlığı sağlanmış olacaktır" dedi.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, 40'a yakın ülkeden profesyonel fotoğraf sanatçısının festivale katılacağını, fotoğrafçıların Bursa'da yapacağı çalışmaların gelecek nesillere aktarılacağını ifade etti.
Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Dr. Ceyhun İrgil ise, yurtdışında katıldığı ve takip ettiği fotoğraf festivalleri hakkında katılanlara bilgi verdi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplumun üzüntü ve sevinçlerini fotoğraflamanın çok önemli olduğunu, poz verilmeden çekilen fotoğrafların gerçeği yansıttığını ifade etti. İnsanların, fotoğraf sanatı için ülkeler gezdiğine dikkat çeken Başkan Altepe, Bursa'da düzenlenecek festivalin turizme büyük katkı sağlayacağını vurguladı.
Bursa'nın Uludağ'ı, sahilleri ve tarihiyle bir turizm kenti olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bursa'ya günü birlik gelen turistlerin yanı sıra 2 - 3 gün kalacak turistleri de çekmemiz gerekiyor. Bunun için Bursa'nın günlerce vakit geçirilebilecek nadide bir kent olduğunu iyi anlatmalıyız. Bursa'nın daha çok reklama ihtiyacı var. Turizmde çok daha iyi bir noktaya gelmek için hep birlikte kentimizi dünyaya en iyi şekilde pazarlamalıyız" diye konuştu.
Bursa Fotoğraf Festivali'ne (Fotofest) katkı sağlayacak ülkeler şunlar:
Kanada, ABD, Meksika, Venezuela, Brezilya, Fas, Portekiz, İspanya, Fransa, İngiltere, İskoçya, Hollanda, Almanya, İtalya, Slovakya, Sırbistan, Yunanistan, Türkiye, Ukrayna, Rusya, Ermenistan, Suriye, Irak, İran, Lübnan, İsrail, Suudi Arabistan, Mısır, Cezayir, Afganistan, Hindistan, Nepal, Çin, Bangladeş, Tayland, Güney Kore, Japonya, Kazakistan.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2011.07.28 16:10 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A