Bursa Nilüfer'de Altınmakas Huzurevi yaşlıların cenneti (ÖZEL HABER)

Bursa Nilüfer'de Altınmakas Huzurevi yaşlıların cenneti (ÖZEL HABER)

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin, hayırsever Altınmakas ailesinin katkılarıyla yaptırdığı huzurevi, yaşlılara 5 yıldızlı otel hizmeti veriyor. Her türlü ihtiyaçlarının eksiksiz olarak karşılandığını belirten huzurevi sakinleri, buraya 'Beyaz Saray' diyor.

2020.01.20 08:39 - Son Güncellenme: 2020.01.20 09:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Nilüfer'de Altınmakas Huzurevi yaşlıların cenneti (ÖZEL HABER)
06:44 Bursa Nilüfer'de Altınmakas Huzurevi yaşlıların cenneti (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa Nilüfer'de Altınmakas Huzurevi yaşlıların cenneti (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI - GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin, hayırsever Altınmakas ailesinin katkılarıyla yaptırdığı huzurevinin sakinleri burada, kuaförden, spora, hobi kurslarından, sağlığa ihtiyaçları olan ne kadar hizmet varsa yararlanabiliyor, burayı çok sevdiklerini, kendi evlerinde ya da çocuklarının yanında kalmaktan çok daha konforlu bir hayat sürdüklerini ifade ediyorlar.

HUZUREVİNE ALIMLAR NASIL YAPILIYOR?

Altınmakas Huzurevi'nde sosyolog olarak görev yapan Sevinç Kılıç, huzurevine nasıl başvurulduğunu anlattı. 60 yaş ve üzeri demans, alzheimer ya da herhangi bir psikolojik rahatsızlığı olmayan kişilerin başvurularını alıyoruz, bir minimental test uyguluyoruz ve sonrasında doktorumuza yönlendiriyoruz genel muayeneden sonra bunu dosyalıyoruz, her ay yaptığımız kurul toplantılarımızda değerlendirip olumlu ya da olumsuz dönüşler yapıyoruz.

Huzurevi ve bakımevinin genelde birbirine karıştığını söyleyen Kılıç, insanlar huzurevinde, muhtaç ve terkedilmiş kişilerin bulunduğunu düşünüyor ama aslında burası adı gibi 'huzurevi' dedi.

HİZMETTE SINIR YOK

Yaşlıların buraya verdikleri ücretin içine tüm hizmetlerin dâhil olduğunu belirten Kılıç, "Haftanın beş günü burada, resim, ahşap boyama, yoga, takı tasarımı, makrome, gibi çeşitli kurslarımız var, bunların dışında topluca sinemaya, tiyatroya ve Bursaspor'un maçlarına gidiyoruz. Kuaför ve berber hizmetimiz var, el ve ayak bakımı için profesyoneller gönüllü olarak hizmet vermeye geliyor, yani burada kalanların mutluluğu için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, çalışma arkadaşlarımız çok iyi ve özverili bu şekilde ilerliyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIMA BAĞIMLI YAŞAMAKTANSA BURADA ÖZGÜRÜM"

80 yaşına merdiven dayayan, emekli hekim Necla Canefe, yaklaşık 2 buçuk yıldır Altınmakas Huzurevi'nde kalıyor, her zaman böyle bir yerde yaşamak istediğini ifade eden eden Canefe, "Çocuklarınızın yanında böyle rahat olamıyorsunuz, onlara bağımlı yaşamak zorunda kalıyorsunuz, ben bağımlı yaşamak istemediğim için böyle bir yeri hayal ediyordum, buldum, yerleştim ve çok mutluyum" şeklinde konuştu. Burayı herkese tavsiye ettiğini söyleyen Canefe, "Kahvaltılarımız, öğle yemeğimiz, akşam yemeğimiz, ara öğünlerimiz sayesinde fevkalede bir beslenme düzenimiz var, bunun yanında doktorumuz hemşiremiz, ihtiyaç anında bize bakacak kişilerimiz hepsi burada, ben burayı gerçek manada huzurevi olarak görüyorum" dedi.

"TÜM İHTİYAÇLARIMIZ EN İYİ ŞEKİLDE KARŞILANIYOR"

Emekli şoför Ekrem Sertsoy, 74 yaşında olduğunu, 3 buçuk yıldır burada kaldığını ve her hizmetten oldukça memnun olduğunu söyledi. "İhtiyacımız olan ne varsa burada var, personel güler yüzlü ve çok iyi, böyle yerlerin çoğalmasını istiyorum ve herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Ömrünün 50 senesini yurt dışında geçiren Halit Güvengiriş, "Böyle bir yerde kaldığım için çok mutluyum, her türlü yardımımıza koşuyorlar, kendi aramızda buraya biz Beyaz Saray diyoruz" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.01.20 08:39 - Son Güncellenme: 2020.01.20 09:20 - HABER MERKEZİ
A