Bursa'da Çalı mahallesi, ulaşım ve otopark sorununa çözüm istiyor (ÖZEL HABER)

Bursa'da Çalı mahallesi, ulaşım ve otopark sorununa çözüm istiyor (ÖZEL HABER)

Mahallemde Neler oluyor, bu bölümde Bursa merkezine 18 km uzaklıkta bulunan Nilüfer ilçesine bağlı Çalı Mahallesi'nde. Bursa'nın üç merkez ilçesindeki en genç muhtar Kaan Doğan'ın ev sahipliğiyle mahallede neler oluyor öğrendik ve vatandaşa isteklerini sorduk.

2020.01.23 09:25 - Son Güncellenme: 2020.01.23 10:27 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Çalı mahallesi, ulaşım ve otopark sorununa çözüm istiyor (ÖZEL HABER)
07:48 Bursa'da Çalı mahallesi, ulaşım ve otopark sorununa çözüm istiyor (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Çalı mahallesi, ulaşım ve otopark sorununa çözüm istiyor (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

"VATANDAŞ ÇAMURLU YOLDAN EVE GİDERKEN BÜYÜK PROJELERE BAŞLAYAMAYIZ"

Çalı Mahallesi Muhtarı Kaan Doğan, "10 aydan beri görevimin başındayım, göreve geldiğimden bu yana öncelikle vatandaşın asli sıkıntılarını ele aldım, yıllardan beri yapılması beklenen liseyi yapmak gibi büyük projelerimiz var ama vatandaş evine asfaltsız yoldan, ayağı çamurlu giderken biz bu büyük projeleri sisteme koyamadık. Öncelikle 15 cadde ve sokakta asfaltlama çalışması yapıldı, Çalı meydanında bulunan büyük bir döner kavşak vardı, tüm esnafın sorunuydu onu kaldırdık, meydanda düzenlemeler yaptık, aydınlatma anlamında Çalı'da 10 sokağı aydınlattık, varolan ilköğretim okulumuzun çevresindeki aydınlatma da tamamlandı. Yapacağımız en önemli işlerden biri Atatürk caddesinden Çalı'ya bir köprü yapılması, Nilüfer Belediyesi'nin destekleriyle bu köprüyü şubat ayı içerisinde tamamlayacağız" dedi.

"Telefon sinyalleriyle ilgili bir sıkıntımız var verdiğimiz dilekçe şu an Ankara'da çözmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullanan Doğan, "Burada yoğun bir emekli nüfusu var, bu yüzden maaşlarını çekebilmeleri için bir devlet bankası ATM'sine ihtiyaç duyuyoruz, bizim yaptıklarımız ufak ama vatandaşın temel sorunları, Çalı'da düzenlenen Çalı Yağlı Güreşleri ve Sinema Festivali'nin de devamlılığı için çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

POLİKLİNİK, MESLEK LİSESİ VE DEVLET BANKASI ŞART

Yıllardır yapılması gereken lise bir türlü yapılamıyor diyen vatandaşlar ise "Burası nüfus bakımından oldukça yoğun bir bölge ve bir sağlık ocağı var,  polikliniğimiz olsa çok daha rahat ederiz, sağlık ocağı saat 17.00'de kapanıyor ve ciddi bir sıkıntı yaşasak bize yardımcı olabilecek durumda değil, onun dışında yıllardır buraya bir lise yapılmasını istiyoruz ama olmuyor bunun da bir an önce çözüme kavuşturulması gerek, emeklinin bu kadar fazla olduğu bir bölgede devlet bankası bulunması da şart. Bu temel üç istek yerine getirilmeli" şeklinde konuştu.

OTOPARK SORUNU ACİLEN ÇÖZÜLMELİ

Merkezdeki otopark sorunundan yakınan vatandaşlar, "Çalı Meydanı'na gelen vatandaşın araçlarını park etmesi için herhangi bir park alanı olmadığından, hatalı park buradaki trafiğin kilitlenmesine sebep oluyor, bu yüzden kapalı pazar alanımız otoparka dönüştürülmeli ve bu meydan rahatlamalı" dedi.

"OTOBÜS SEFERLERİ ARTIRILSIN"

Uzun zamandır otobüs seferlerinin oldukça az olduğunu ve vatandaşın bu konuda mağduriyet yaşadığını ifade eden Çalılılar, "Saat başı kalkan otobüsler bize yetmiyor, zaten merkeze gitmek için uzun bir yol gidiyoruz bir de otobüsü kaçırdığımızda bir saat daha beklemek işkenceye dönüyor, seferlerin artırılmasını istiyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.01.23 09:25 - Son Güncellenme: 2020.01.23 10:27 - HABER MERKEZİ
A