Tuğçe'nin hukuk savaşı: 23 yaş büyük eşi yüzünü parçaladı

Tuğçe'nin hukuk savaşı: 23 yaş büyük eşi yüzünü parçaladı

İzmir'de kendisinden 23 yaş büyük eşi tarafından, ayrılmak istediği için yüzünden tüfekle vurulan 22 yaşındaki Tuğçe Aras hukuk savaşını kazandı. 3 yıl süren dava sonunda 11 yıl 3 ay cezaya çarptırılan koca cezaevine gönderildi.

2021.07.07 10:46 - Son Güncellenme: 2021.07.07 11:02 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Tuğçe'nin hukuk savaşı: 23 yaş büyük eşi yüzünü parçaladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü Öğrencisi Tuğçe Aras, 4 yıl önce arkadaş ortamında Akif Aras (45) ile tanıştı ve hayatı alt üst oldu. Kısa sürede sevgili olan çift gittikleri kampta kavga etti. Akif Aras, kendisinden ayrılmak isteyen Tuğçe'yi av tüfeğiyle başından vurdu ve Tuğçe'nin yüzü tanınmaz hale geldi.

HUKUK MÜCADELESİ

Üç yılda 15 ameliyat geçiren Tuğçe'nin sağ gözünün yerine protez takıldı, burnu koku alma duyusunu kaybetti. Tüm bunlara sebep olan Akif Aras ise 45 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Akif Aras bununla da yetinmeyip "Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Sana yaptığımın daha fazlasını ailene yaparım" diyerek genç kızı baskı altına alıp evlendi. Ancak her gün yaşadığı korku ve şiddet artık canından bezdirmişti.

Yeni Asır'ın haberine göre; Tuğçe, gördüğü şiddete daha fazla dayanamayarak, avukat Sibel Önder'in kapısını çaldı. Üç yıl süren hukuk mücadelesi sonrası Önder, müvekkili Tuğçe Aras'ı bu hale getiren koca Akif Aras'ın İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kasten öldürmeye teşebbüsten ceza aldığını ancak vurduktan sonra yaralı olarak hastaneye götürüp bıraktığı için 3 ay 6 gün hapis cezası verildiğini duyurdu.

TEK İSTEĞİ BOŞANMAK

Mahkemeye tutuksuz sanık olarak gelen Akif Aras, duruşma salonunda jandarmalar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tuğçe Aras, "Şimdi tek isteğim bu kişiden boşanmak" dedi. 

'BENİ TEHDİT ETTİ'

Tuğçe, yüzünü tanınmayacak hale getiren, bir gözünü ve koku alma duygusunu alan Akif Aras tarafından uğradığı şiddeti "İlk anda korkudan olayın kaza olduğunu söyledim. Çünkü beni tehdit etti" demişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.07.07 10:46 - Son Güncellenme: 2021.07.07 11:02 - HABER MERKEZİ
A