Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ihtimali ve muhtemel rakipler

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ihtimali ve muhtemel rakipler

2020/21 sezonunda Süper Lig'i ikincisi olan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi biletini aldı. Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme oynayarak katılacak olan Galatasaray için önünde iki ihtimal bulunuyor.

2021.05.24 10:27 - Son Güncellenme: 2021.05.24 10:27 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ihtimali ve muhtemel rakipler

Manchester United, UEFA Avrupa Ligi'ni kazanırsa liginde de Şampiyonlar Ligi bileti aldığı için ön eleme yerine direkt gruptan katılım gösterecek. Bu nedenle Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne üçüncü ön eleme turunda katılacak ve ardından playoff turuna yükselmeye çalışacak.

İKİNCİ İHTİMAL

Villarreal, UEFA Avrupa Ligi'ni kazanırsa liginde Şampiyonlar Ligi bileti alamadığı için ön elemeden katılım gösterecek. Bu nedenle Galatasaray, ikinci ön eleme turundan Devler Ligi'ne dahil olacak. 3 tur geçerek Şampiyonlar Ligi gruplarna katılmayı hedefleyecek.

GALATASARAY'IN ŞAMPİYONLAR LİGİ MUHTEMEL RAKİPLERİ

İKİNCİ ÖN ELEME TURU

Galatasaray'ın iki ön eleme turu için 'kesin' olarak belli olan 9 rakibi var. Hafta sonu Avrupa'da maçların tamamlanmasının ardından Galaatasaray için belli olan rakip sayısı 4'ten 9'a çıktı. Bu rakipler arasına Danimarka'dan 1 takım daha katılacak.

Fanatik'te yer alan habere göre, diğer kesinleşmeyen rakipler içinse liglerindeki puan durumuna göre ihtimaller şöyle:

İskoçya 2'incisi: Celtic, Hollanda 2'incisi: PSV, Çekya 2'incisi: Sparta Prag, Avusturya 2'incisi: Rapid Wien, Danimarka 2'incisi: Midtjylland/Brondby/Kopenhag

ÜÇÜNCÜ ÖN ELEME TURU

Yukarıdaki rakiplere ek olarak; Portekiz 3'üncüsü: Benfica, Ukrayna 2'incisi: Shakhtar Donetsk, Rusya 2'incisi: Spartak Moskova, Fransa 3'üncüsü: Monaco, Belçika 2'incisi: Genk.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2021.05.24 10:27 - Son Güncellenme: 2021.05.24 10:27 - HABER MERKEZİ
A