WhatsApp fotoğrafıyla uyuşturucu operasyonu!

WhatsApp fotoğrafıyla uyuşturucu operasyonu!

İngiliz polisi WhatsApp fotoğrafından parmak izini tespit ettiği uyuşturucu satıcısını yakaladı.

2018.04.17 08:26 - Son Güncellenme: 2018.04.17 08:28 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
WhatsApp fotoğrafıyla uyuşturucu operasyonu!

Şifrelenmiş de olsa, mesajlaşma platformlarında gönderdiğiniz şeylere dikkat edin. BBC'nin haberine göre İngiltere'nin South Wales şehrindeki emniyet yetkilileri, eski bir WhatsApp fotoğrafından elde ettikleri parmak izleriyle uyuşturucu satıcılarının kimliğini tespit etmeyi başardılar. Wales'te fotoğraf üzerinden gerçekleştirilen ilk operasyon olduğu düşünülen olaydan sonra 11 uyuşturucu taciri, uyuşturucu kaçakçılığından hapse girdi.

South Wales emniyet yetkilisi Dave Thomas BBC'ye verdiği demeçte "Herşeyden önce bir telefon aldık ve telefondaki her şeye göz attık. Telefon üzerinde uyuşturucu satan kişinin elinin olduğunu biliyorduk. Bu adamlar yakalanmamak için kullanıyorlar teknolojiyi. Bizim de gelişmelere ayak uydurmamız gerekiyor tabii" dedi.

Aranan uyuşturucu satıcısı, üzerinde bazı hapların bulunduğu bir fotoğrafı WhatsApp üzerinden potansiyel müşterilere göndermişti. Gönderdiği resimden parmak izi tam olarak görünmüyor olmakla birlikte, bir parmağının orta ve alt bölümü fotoğrafa yansımıştı. Polislerin araştırmaları gereken yönü bulmalarına yetmişti bu kadarı.

Yetkililer bu fotoğrafı ve mesajları satıcının telefonundan indirmeyi başardılar. WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme özelliği fotoğraf ve mesajlara uzaktan erişimi zorlaştırıyor olmakla birlikte, yetkililer mesajların gönderildiği telefondan ya da alıcının telefonundan kolaylıkla alabiliyorlar bu dosyaları.

Bu yöntem tüm suçluların yakalanması için kesin bir seçenek sunmuyor tabii zira bir çok fotoğrafta parmak izinin net olarak görünmesi mümkün olmayabilir. Fakat polisin daha verimli ve hassas çalışmasını sağlayacak yöntemlerden biri olacağı muhakkak.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.04.17 08:26 - Son Güncellenme: 2018.04.17 08:28 - HABER MERKEZİ
A