Şeyma Polat

Şeyma Polat

Eşit Geleceğin Teminatı: Dünya Kız Çocukları Günü

2023.10.11 09:20 - Son Güncellenme: 2023.10.11 11:04
A

Birleşmiş milletlerin öncülüğünde 2012 yılında kutlanmaya başlanan bu önemli gün dünyadaki bütün kız çocuklarına armağan edildi.

Kız çocuklarına yönelik ayrımcılık ve şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir yansımasıdır.Tüm dünyanın kutladığı bu özel gün toplumları kız çocuklarına eşit fırsatlar ve eşit haklar sunmasına teşvik eder ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadeleyi destekler.

Bu özel günde kız çocuklarının haklarına ve eşitliklerine vurgu yaparak dünyadaki bütün kız çocuklarının geleceğini güzelleştirmeyi amaçlamak benim için çok özel.

Sizlerden de bir ricam var kız çocuklarının haklarına saygı göstermek, güvenliklerini sağlamak için neler yapabileceğimizi düşünerek hareket edelim. Unutmayalım ki kız çocukları, geleceğin liderleri,bilim insanları, anneleri, sevgiye ve insanlığa dünyaya yön vericek kişileridir.

Geleceğin fekadar anneleri,genç kızları,kahraman kadınları ve daha bir çok niteliğe sahip olacak milyonlarca kız çocuğu bu sözlerim sizlere;

Kendinizi her zaman hayallerinizin peşinden koşarken bulun.

Okumaktan ve çalışmaktan hiç bir zaman vazgeçmeyin.

Sizi başarısızlığa sürükleyen kimsenin peşinden gitmeyin.

Kız kardeşlerinize sıkı sıkı sarılın.

Ben de hepimizin 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününü kutluyorum.

Bir genç kadın olarak tüm insanlık adına sahip olduğumuz güç ve sevgi ile kız çocuklarımıza en büyük katkıyı sağlayabileceğimiz bir dünya dileğiyle...

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları