Mahmut Uçakcan

Mahmut Uçakcan

Kapatmak çözüm mü?

2024.04.04 15:11 - Son Güncellenme: 2024.04.04 15:11
A

Sosyal medya araçları zaman zaman insanoğlunun başına dert açmıyor değil.

Özellikle güvenlik konularında ve çocukların istismarı konularında gerekli özeni göstermediklerinde nefretle karşılanmaları gayet doğal.

Ancak içerik oluşturucuların paylaşımları için komple kapatmak doğru mu peki?

Son günlerde yine Tik Tok konuşuyoruz.

Müstehcen videolar, ilginç para-bağış toplama yöntemleri nedeniyle tartışılan Tik Tok'un Türkiye temsilcileri bir kez daha Meclis'e davet edilecek.

Sadece bizde değil, zaman zaman dünyanın pek çok yerinde konuşuluyor. İçerik oluşturucuların bazen çok saçma paylaşımları "bu kadar da olmaz" dedirtirken, ülkemizde de para kazanmak amacı ile ahlak dışı görüntüler yayınlamak, bunları da canlı yayında yapmak elbette nefretimizi uyandırmıyor değil.

Ama kapatmak da çözüm değil.

Bugün bunu kapatırsın ya da engellersin, yarın başka bir mecrada yeni bir profil ile karşımıza çıkabilirler. Zaten genel olarak da böyle oldu.

Buna kapatma dışında bir çözüm olmalı.

Oldukça zor olsa da tüm dünyada herkes gerçek kimliği ile hesap açmalı ve tek hesabı olmalı. Bunun da şifresi e-devlet gibi yerlerden temin edilmeli.

Başka türlüsü pek mümkün görünmüyor. Fake hesaplar, sahte kimlikler, yanlış isimlere bir önlem alınmadığı sürece istediğimiz kadar engelleyelim ya da kapatalım. Önüne geçilmesi mümkün olmayacaktır.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları