Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Borcu yok, icraatı ve projesi çok!

2022.09.07 00:40 - Son Güncellenme: 2022.09.07 00:41
A

3.Lig'deki tek Bursa ekibi Yıldırımspor, 2 sezondur kapısından döndüğü 2.Lig'e bu yıl çıkmaya kararlı...

Hem de şampiyon olarak doğrudan...

Başkan Ekrem Senal, Bursa medyasını konuk ettiği sabahki toplantıda, yaptığı çarpıcı açıklamalarla "ideal kulüp nasıl olur?" onun profilini çok net bir şekilde çizdi.

"Hedefimiz, şampiyon olarak doğrudan 2.Lig'e yükselmek.

Kulüp olarak tüm yapılanmamızla 3.Lig'e artık fazla geliyoruz" diyen Senal, çıtayı zirveye koydu.

"KİMSEYE BORCUMUZ YOK"

Bu sezon 22 yaş ortalamasıyla; 3.Lig'in en genç takımı olduklarını vurgulayan Senal, sözü mali yapıya getirerek, "Kulüp olarak kimseye borcumuz yok. 4. yılımızda kendi ayaklarımız üzerinde duruyoruz. Şu anda kasamızda para var. Ayrıca, yöneticilerimiz kulübe katkı koyarken, borç vermiyor, bağış yapıyor" ifadesini kullandı.

Bu konu, gerçekten çok önemli...

TÜRKİYE'YE ÖRNEK KULÜP 

Malum;

Ülkemizde, birçok kulüp borç batağında ve neredeyse uçan kuşa borçları var.

Ancak medya ve taraftar baskısıyla, her yıl bol sıfırlı sözleşmelerle milyarlarca liralık transferlere imza atıyor kulüpler...

Hal böyleyken...

Yıldırımspor, bu mali yapısıyla Türk futboluna örnek oluşturacak bir kulüp profili sergiliyor...

İDEALİST VE DE REALİST 

Aynı zamanda Arabayatağıspor Onursal Başkanı olan Ekrem Senal'ı Bursaspor'a yöneticilik yaptığı günlerden beri tanırım.

İdealist, ama bir o kadar da realist bir futbol adamıdır.

"Anadolu'nun uzak bir köşesinde yetenekli bir genç futbolcu var" deseler, hiç üşenmeden arabaya atlar ve oraya gider.

BURSASPOR VE ARABAYATAĞI VURGUSU

Yetiştiği semt olan Arabayatağıspor'a ve altyapıya adeta kendisini adayan ve birçok yeteneğin yetişmesinde payı bulunan Senal, "Arabayatağıspor kardeşimiz, Bursaspor abimiz" parolasıyla hareket ettiklerini söyledi ve ekledi:

"Bursaspor Altyapı Sorumlusu Faruk Korkmaz'ı arayıp, 'bizim altyapımız Bursaspor'un hizmetindedir, istediğiniz oyuncumuzu alabilirsiniz' dedim."

Bu dayanışma vurgusu da çok anlamlı...

FUTBOLCU FABRİKASI

Geçtiğimiz dönem adı "Bursaspor Başkan adayı" olarak geçen Ekrem Senal, altyapıya yatırım yaptıklarını söylerken, ana hedeflerinin kaliteli futbolcu yetiştirmek olduğunun altını çizdi.

Şehrin doğu ve batı bölgesinde 2 futbol okulu açacaklarını açıklayan Senal, bu konuda çok önemli bilgiler paylaştı:

"Yıldırımspor'u oyuncu fabrikası haline getireceğiz. Altyapıdan kazandığımızı da altyapının gelişmesi ve tesisler için harcayacağız.

Bu arada son dönemde, Süper Lig'in şampiyon kulüpleri de dahil, birçok iddialı takımının scoutları, altyapı maçlarımızı takip ediyor.

Ayrıca, ülkemizin birçok yerinde gönüllü scoutlarımız var ve birçok yeteneği bünyemize katıyoruz."

Bütün bu sağlıklı yapılanmayı  ve sevindirici gelişmeleri dinledikçe, yüreğime su serpildi.

Bursa futbolunun geleceği için umutlanıyor insan...

SAĞLIK SPONSORU; NEV SAĞLIK GRUBU

Sağlıklı demişken...

Bu sezon Yıldırımspor'un sağlık sponsorunun; Nev Sağlık Grubu olduğunu  öğrendik.

Yıldırım Belediyesi de ulaşım konusunda destek veriyormuş.

Bursa markalarının desteği de önemli.

Zaten Başkan Senal da, "Biz kimseden bir şey istemiyoruz. Kentimiz bize desten olsun yeter. Ayrıca bize destek veren tüm sponsorlarımıza da teşekkür ediyoruz" diyerek, şehir dayanışmasının önemine dikkat çekti.

FORMA SPONSORLARI...

Formaya sezonluk reklamlar da aldıklarını söyleyen Başkan Senal, şort sponsorunun Aroma, sırt sponsorunun Rayfleks, kol sponsorunun Nev Sağlık Grubu ve tozluk sponsorunun da Pandora firmalarının olduğunu açıkladı.

Göğüs sponsorluğu için de görüşmeler sürüyormuş.

VAKIF BERA STADI'NA GEÇMEK İÇİN...

Uzun süredir gündemde olan

Vakıfköy'deki Bera Stadı'nın çim zemin ve koltuk eksiklerinin olduğunu belirten Senal, "Yıldırımspor olarak bu stada geçmek istiyoruz. Ocak ayına yetişirse 2. yarıda maçlarımızı Vakıf Bera'da oynamayı amaçlıyoruz. Taraftarımız da bunu çok istiyor" sözleriyle, maçlarını kendi ilçesinde oynama arzularını bir kez daha yineledi.

PİLOT TAKIM ALMA PLANI

2.Lig'e çıkınca, BAL'dan veya Süper Amatör Lig'den bir takım almak istediklerini açıklayan Yıldırımspor Başkanı Ekrem Senal, "Şunu da vurgulamak isterim ki, bizim FK gibi bir planımız da yok. Zamanı gelince Süper Lig'e de çıkmayı hedefliyoruz. Ama aceleci değiliz" dedi.

YÖNETİMDE TECRÜBELİ İSİMLER

Bu arada sezona 1-0'lık Tepecik deplasman galibiyetiyle başlayan Yıldırımspor'un yönetiminde spor camiasının yakından tanıdığı isimler de yer alıyor.

Bursaspor yönetimlerinde yer alan Talip Aynigül, Ahmet Erarslan, Mesut Günal ve Salih Güleç'le birlikte; Burak Selamet, Kemal Tan, Yıldıray Demiray ve Bilal Turgut gibi tecrübeli yöneticiler de Yıldırımspor yönetim kurulunda önemli projelere imza atıyor.

Sportif Direktör Ali Selçuk da yılların birikimiyle; yönetimle teknik direktör Mesut Ünal arasında önemli bir köprü görevi görüyor.

ÇÖLDE VAHA GİBİ

Borçsuz ve örnek bir kulüp modeli oluşturan Yıldırımspor'un yere sağlam basan; yani gerçekçi icraatlarını ve vizyonel projelerini ben de buradan aktarmak istedim.

Zira, son dönemde futbolda yaşanan iç karartıcı gelişmelerin ardından Başkan Senal ve yönetiminin yaptıklarını öğrenmek, açıkçası bana "çölde vaha" gibi geldi.

Umarım, Yıldırımspor, 3.sezonunda çok istediği 2.Lig hedefini yakalar...

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları