Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Kim demiş o daire başkanı torpilli diye?

2024.05.06 15:14 - Son Güncellenme: 2024.05.06 16:31
A

Müsadeniz olursa yazı üslubumda bir değişiklik yapıp küçük ve fakat mühim bir tavsiye ile başlayalım bugün köşeye...

Aman diyeyim değerli okur;

 Siz, siz olun araştırıp soruşturmadan,

 Kim, nerede, nasıl, neden ve de ne yapmış, bilmeden etmeden,

Birilerini ya da herhangi bir mevzuyu aslı astarı olmayan manipülasyonlarla eleştirerek sırf kamuoyunun nezdinde yerle yeksan etmeye kalkmak gibi gereksiz ve de  üstelik hadsiz söylemlerde bulunmayın...

Ya da ne bileyim;

Sosyal medyada 'Maksat muhabbet olsun' kabilinden süslü cümlelerle 'Ne olmup bitmiş, aslı astarı ne imiş?' bi zahmet merak edip, irdeleyip, incelemeden  kimseyi eleştiri yağmuruna tutmayın...

Çünkü o zaman ne oluyor biliyor musunuz?

Yerle yeksan olan da, gerçekte ya da sanalda algı durumu per-perişan olan da, inandırıcılığını küllüm yitiren de ne yazık ki yine siz oluyorsunuz ...

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan gelelim tüm bunları neden anlattığıma;    

Takip edenler bilirler;

Çok değil birkaç gün önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yaptığı bir atama bazılarının diline pelesenk olup, yersiz ve de gereksizce hatta ve hatta bence acımasızca eleştirildi...

Kimi, nereye atadı Başkan Bozbey?

Şafak Baba Pala'yı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na atadı...

Kimse kusura bakmasın ama bu atama tam da yerinde bir karardı...!

Bu arada yeri gelmişken belirteyim;

Ki zaten sizler de ilerleyen satırları okuduğunuzda bana yüzde yüz hak vereceksinizdir;

Bu yazı asla ve asla ne Şafak Pala'ya ne de böylesi bir karar almasından kaynaklı Başkan Bozbey'e bir güzelleme yazısı mahiyetindedir...!

Sadece ve sadece bir gazeteci- yazar refleksiyle doğru ne ise bir tık dahi abartmadan sizlerin yanlı-yanlış algıya kapılmaması maksadıyla yazdıklarımdan ibarettir.

Peki kimdir Şafak Pala?

Yıllarca Nilüfer'de, Mustafa Bozbey ile çalışmış,

Nilüfer'i kültür- sanatın merkezi konumuna taşımış  değerli bir yazardır, Niüfer'de büyüyen yetişen binlerce çocuğa gence ' Bizim Okulumuz Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri' dedirtebilen insandır...

Taktir edersiniz ki;

Her yıl merkez ilçe Nilüfer'in  nüfusundan çok daha fazla çocuk ve genci kütüphanelerle buluşturabilmek herkesin harcı da değildir.

Ayrıca yine bir ilçeyi, bir yılda, sosyal bilimler ve özellikle edebiyat eksenli tam beş yüzün üzerinde etkinlikle, yaşayan bir şehir yapmak da herkese nasip olmaz.

Bursa Kız Lisesi ve Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu olan Şafak Pala sağlıktan, basın sektörüne kadar birçok iş kolunda da çalışmış, 15 yıl gibi uzun bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra da 2009 yılında Nilüfer Belediyesi'nde Kültür ve Sosyal İşler Sorumlusu olarak göreve başlamıştır.

2023 yılına kadar da başarıyla 'Efsane Kültür ve Kütüphane Müdürü' olarak görev yapmıştır...

Nâzım Hikmet Kültürevi'nden Kadın Sığınma Evi'ne, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nden Nilüfer Şiir Kütüphanesi'ne, Nilüfer Yazıevleri'nden Gezici Kütüphanelere örnek birçok hizmetin de parçasıdır.

Türkiye'de gündeme gelen; Yılın Yazarı, Nilüfer'de Kadın Hayata Yakın, Nilüfer'in Çocukları Sanatla Büyüyor, Edebi Kazılar, Kütüphane Günleri, Şairin Şiir Evreni gibi birçok özel ve etkili projenin de mimarıdır.

2023 yılında uluslararası ve alanında prestijli, saygın bir ödül olan B2B-Prestige Uluslararası İlişkileri Geliştirme Platformu'nun "Yaşama Değer Katanlar" ödülleri çerçevesinde verilen 'Yerel Yönetim Ödülü'ne Türkiye'den dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte layık görülmüştür.

Bilmeyenler için altını çizerek belirtmekte fayda var; 

Şafak Pala'nın Sızı, Yüzüne Sabah Çiyi Düşmüş ve Sana da Güle Güle Nezahat isimli üç öykü kitabı var. Öyküleri ve yazıları birçok saygın platformda yer bulmuştur.

Yani sözün özü;

Sırf Eşi, CHP Bursa Milletvekili Dr. Kayıhan Pala'dır diye Başkan Mustafa Bozbey tarafından  Bursa Büyükşehir Belediyesine Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı olartak atanmamıştır...

Şafak Pala Eşi Kayıhan Pala'nın Milletvekilliğinden çok önce de kültür ve sanat alanında uzun yıllar mesai harcamış kıymetli bir kimliktir.

Üstelik tam aksine bilmeyenler için aktarayım; Kayıhan Pala özellikle kültür sanat ve edebiyat camiasında Şafak Pala'nın eşi olarak tanınır...

Velhasıl bu atama öyle torpilliler kategorisinden dost ahbap kayırmaca formülüyle gerçekleşmemiştir. Karar tam da yerindedir, hak edilmiş bir görevdir...

Başkan Bozbey bu atamada 'Adamına göre iş değil, işe göre adamı ' tercih etmiş ve koltuğu işinin ehline teslim etmiştir.

Sonuçta herkes rahat olsun;

Şafak Pala; Nilüfer'de sergilediği performanstan da anlaşılacağı üzere kültür ve sanatta Bursalılara yepyeni bir ufuk açarak şehrimizin adını zirveye taşıyabilmek için var gücüyle çalışacaktır.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları