Mahmut Uçakcan

Mahmut Uçakcan

Pazar sabahı çizgi filmleri ve çocukluğa özlem

2024.02.04 12:29 - Son Güncellenme: 2024.02.04 12:29
A

90'lı yılların çocukları için pazar sabahı demek, uykunun tatlı sersemliğiyle televizyona koşup çizgi film izlemenin heyecanı demekti. Tom ve Jerry'nin komik kovalamacaları, Şirinler'in renkli dünyası, He-Man'in kahramanlıkları... Hepsi hafızalarımıza kazınmış, unutulmaz anılar.

Ekran karşısında kahkahalara boğulduğumuz, kimi zaman da duygulandığımız bu çizgi filmler, sadece birer eğlenceden öte bir şeydi.

Arkadaşlık, cesaret, yardımlaşma gibi değerleri de öğretiyordu bize. Her bölümün sonunda öğrendiğimiz bir ders, aklımızda kalan bir şarkı... Hepsi masumiyet dolu çocukluk yıllarımıza ait parçalar.

Bugün, yetişkinliğin sorumlulukları ve karmaşası içinde, o basit ve saf mutluluğu özlememek elde değil. Pazar sabahlarının o miskinliği, çizgi filmlerin yarattığı sihirli atmosfer... Hepsi geri dönüşü olmayan bir geçmişte kaldı.

Ama anılarımız hala bizimle. Çocukluk yıllarımıza ait o güzel anıları zihnimizde canlandırmak, bize güç ve huzur verebiliyor. Bazen eski bir çizgi film açıp izlemek, o masum dünyaya tekrar dönmek gibi bir his veriyor.

Belki de çocukluğa özlem duymak, insan olmanın en güzel yanlarından biri. Geçmişe bakıp gülümsemek, o saf duyguları tekrar hatırlamak... Bu, bize hayatın güzelliklerini hatırlatıyor ve her şeye rağmen umut veriyor.

Pazar sabahları çizgi filmler, sadece birer animasyon değildi. Onlar, bizim masumiyet dolu çocukluk yıllarımızın, en güzel anılarımızın birer simgesi. Her ne kadar geri dönülemez olsa da, o güzel anıları kalbimizde saklamak ve onları her zaman hatırlamak bizim elimizde.

Çocukluğa özlem duymak, geçmişe takılıp kalmak değil, aksine geçmişten güç alarak geleceğe umutla bakmak demektir.

Pazar sabahlarının o güzel çizgi filmleri için teşekkürler!


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları