İlelebet var olmak için

2019.10.10 08:03 - Son Güncellenme: 2019.10.10 08:04
A

VE sonunda beklendiği gibi oldu, ABD ile Suriye'de güvenli bölge görüşmelerinde ip koptu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesinden sonra yakın siyasi tarihte eşine az rastlanan bir şekilde nefes kesen bir süreç başladı. 

Türkiye, güneyinde terörün tamamen temizlenmesi, bir Kürt devletinin oluşumuna izin verilmemesi ve topraklarındaki 3,6 milyon Suriyelinin evlerine dönmesi gibi 3 ana gerekçe ile Fırat'ın Doğusuna askeri operasyon için düğmeye bastı. 

Türk Hava Kuvvetleri savaş uçakları ile başlayan operasyon ardından kara bölümünün devreye girmesi ile gelişti. Türk Silahlı Kuvvetleri kara unsurları da Resulayn ve Tel Abyad'dan 4 noktadan Fırat'ın doğusuna giriş yaptı. Halen gelen bilgilere göre çok yoğun bir harekat sürdürülüyor. Yeni hava akınları olacak. Özel birlikler de bölgeye girmeye başladı. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekâtına başladı.'' ifadeleri kullanıldı.

ÖNEMLİ TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, sosyal medya hesabından harekatı resmen duyurdu. Ardından da, 
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak operasyon hakkında bilgi verdi. Bu siyasetin tek vücut olarak meseleye yaklaşması açısından önem arzediyor. 

HAZIRLIKLI OLALIM 

Amerikalıların Türkiye'ye karşı politikaları ile bilinen müesses nizam yapısını saymazsak, en azından Trump yönetimi hem siyaseten hem de askeri açıdan çekildi. Türkiye bu harekatı Birleşmiş Milletler Sözleşmesinin 51. Maddesi uyarınca yani meşru müdafaa hakkı çerçevesinde gerçekleştiriyor. Yine de ABD başta olmak da üzere batı dünyasından hatta dost diye bildiklerimizden de dahil harekat süresince doğrudan ya da dolaylı süreci akamete uğratacak her türlü girişimlere karşı da hazırlıklı olmalıyız.

AYAKLARINA TAŞ DEĞMESİN

Evlatlarımızın ayağına taş değmesin... Ülkesini seven herkes bunun bir savaş değil şimdi müdahale edilmezse ileride gerçekten ülkemizin en önemli milli güvenlik sorunu olacak bir belanın kökten temizlenme operasyonu olduğunu aklından çıkarmasın. Bu AK Parti'nin, CHP'nin iktidarım muhalefetin savaşı değil. Herkesin artık en azından milli meselelerde birlik olmayı en azından bu konuda göstermesi gerekiyor. Tabii ki eleştirilecek tartışılacak ama cephedeki evlatlarımızı incitmeden.

Çünkü Türkiye eğer bu terörü sınırının yanıbaşında şimdi temizleyemezse, milyonlarca Suriyeliyi zamanında ülkelerine geri gönderemezse ileride yaşanacak her türlü sıkıntının tarifi olmayacak. 

Derdimiz ülkemiz....Daha iyi olsun... Hep birlikte daha güçlü ve mutlu olsun...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları