Mahmut Uçakcan

Mahmut Uçakcan

Durur muyum? Ben de çekiliyorum!

2023.09.06 15:07 - Son Güncellenme: 2023.09.06 15:07
A

Merhaba sevgili dostlar.

Sosyal medya yine panayır yerine döndü. Bir, iki gündür dolaşıma sokulan 'Ben de çekiliyorum' başlıklı metni görmüşsünüzdür.

Ve maalesef paylaşanların sayısı her gün artıyor.

Peki nedir bu 'Ben de çekiliyorum'?

Önce paylaşılan metne bir göz atalım. Metinde diyor ki;

"BENDE ÇEKİLİYORUM!

Dikkat!!!

Facebook'un hesabıma ayda 4.99$ almasına izin vermiyorum, ayrıca; tüm resimlerim benim mülkümdür, Facebook'un DEĞİL!!! Bu hukuki tavsiye için Larry'ye özel teşekkürler... ve bu bilgiyi yayınladığı için Tim Barker'a:

Herkes yavaş yavaş hackleniyor, evet hesaplarımızı hackliyorlar,

Ne olur ne olmaz diye uyarı: Bir avukat bunu yayınlamamızı tavsiye etti. Mahremiyet ihlali kanunla cezalandırılabilir.

NOT: Facebook Meta artık herkese açık bir kuruluştur. Tüm üyeler bunun gibi bir not göndermelidir. En az bir kez açıklama yayınlamazsanız, fotoğraflarınızın yanı sıra profil durum güncellemelerinizde yer alan bilgilerin kullanımına izin verdiğiniz teknik olarak anlaşılacaktır.

FACEBOOK META'YA HİÇBİR KİŞİSEL VERİLERİMİ VE FOTOĞRAFLARIMI KULLANMA İZNİMİ VERMEDİĞİMİ BELİRTİYORUM."

Metni direkt kopyala-yapıştır yaptığım için imla hatalarından dolayı kusura bakmayın.

Kusura bakmayın ama Meta'nın, dolayısı ile Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg'in çok da umurundaydı.

Maalesef belirli aralıklarla bu ve benzeri zırvalıklara maruz kalabiliyoruz sosyal medyada. Hatta bir arkadaşıma; "Bunun saçmalık olduğunu anlamadın mı?" diye sorduğumda, "Yahu biliyorum ama herkes paylaşıyor ben de paylaştım" dedi.

Ah bu "herkes" yok mu? Ne gelirse başımıza bunlardan geliyor.

Peki "Bu yazıyı paylaşanlar için bir risk var mı?" derseniz, hayır yok. Sadece birileri, eğlenmek için böyle bir zırvalık hazırlayıp yayınlıyor. Sonrası ise, sosyal medyada akış çöplüğünden başka bir şey değil. Elbette bu metni hazırlayanlar da mutlaka bir yerde oturup yazıyı paylaşanlara bayağı bir gülüyordur.

Kısacası herhangi bir ülkenin -ki genelde Brezilya'dan bahsedilir- anayasası sizi bundan kurtarmaz. Gizlilik ayarlarınızı yapın, şifrenizi güçlü bir hale getirin ve keyfinize bakın. Emin olun Mark Zuckerberg sizin fotoğraflarınız ile uğraşmıyor. Çünkü bunun için zamanı olduğunu sanmıyorum.

Mutlu bir gün dilerim...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları