Kemal Tığoğulları

Kemal Tığoğulları

Kısa kısa, oradan buradan

2022.06.10 08:39 - Son Güncellenme: 2022.06.10 08:39
A

Bursa Yeminli Mali Müşavirler Odası 2022-2025 döneminde görev yapacak kurullarını belirledi. 28-29 Mayıs 2022 tarihinde yapılan 25. Seçimli Olağan Genel Kurulunda Oda Başkanlığına Sn. İhsan Akar getirildi. İki dönem başkan yardımcılığımı yapan Sn. Akar ve ekibine başarılar diliyorum. Seçimlerde Disiplin Kurulu Başkanlığına Sn. Ahmet İşcan ve Denetleme Kurulu Başkanlığına Sn. Turan Ata seçildiler. Kendilerine ekipleriyle beraber başarılı çalışmalar diliyorum.

4-5 Haziran 2022 tarihinde ise gözümüz kulağımız en büyük YMM Odası İstanbul YMMO seçimlerinde idi. Mutabakat listesiyle Oda Başkanlığına seçilen Duayen Üstadımız Sn. Sabri Tümer' e sevincimiz yarıda kaldı. Başkan seçildikten 12 saat sonra vefat haberini aldık. Meslektaşlarımızın üzüntüsünü paylaşır, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Meslek yasamızın her harfinde emeği olan büyüğümüze Allah'tan rahmet diliyorum.

Oğlumun ısrarlı tavsiyesi ile okuduğum "Dört Anlaşma" kitabının yazarı Don Miguel Ruiz olarak bilinen Miguel Ángel Ruiz Macías, Toltec maneviyatçı ve neoshamanistik metinlerin Meksikalı bir yazarıdır. Çalışmaları, en iyi, spiritüel aydınlanmanın bir yolu olarak eski öğretilere odaklanan Yeni Düşünce hareketinin üyeleri arasında alınır.

Kitabın bölüm başlıkları hayatımızın hiç olmazsa bundan sonra kalanında kendimizle anlaşma yaparak dört maddeyi hayata geçirmemiz konusundadır. Kitabı ben de sizlere şiddetle tavsiye ediyorum. Nedir dört anlaşma maddesi;

  1. Sözünüzü özenle seçin,

  2. Hiçbir şeyi kişisel algılamayın,

  3. Varsayımda bulunmayın,

  4. Daima yapabildiğinizin en iyisini yapın.

Kitabı soluksuz okuyan biri olarak kendimle yaptığım dört maddelik anlaşmaya ne kadar uyabilirim bilmiyorum ama en azından gayret ediyorum. Darısı sizlerin başına.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere sağlıcakla kalın...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları