Kemal Tığoğulları

Kemal Tığoğulları

İyi Bayramlar...

2022.07.13 07:47 - Son Güncellenme: 2022.07.13 07:47
A

Bir bayramı daha geride bıraktık. Kimimiz ailesiyle, kimimiz tatil yaparak geçirdik bu bayramı da her bayramda olduğu gibi.

Bir başka tercihte kurban vecibesinin yerine getirilmesi ile ilgiliydi. Tercihini kurban bağışı olarak yerine getirenlerin yanı sıra, gerek organize olmuş yerlerde veya her türlü yasağa rağmen kendilerince uygun yerlerde bu vecibeyi yerine getirenler gözlemlendi. Yine her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi amatör kasapların kazaları haberlere manşet oldu.

Ben bayramları ailemle geçirmeyi tercih edenlerdenim. Yoğun iş temposunda bayramlar, hele birleşip uzun günlere yayılan bayramlar tam bir tatil fırsatı ve iç turizmin gözbebeği olsa da bayramlaşma alışkanlıklarının sürdürülmesi toplumda sevgi ve saygının sürmesi açısından bayramların önemini bir kat daha arttırmaktadır.

Biz Yeminli Mali Müşavirlerin en yoğun aylarından biri Tam Tasdik Raporlarımızın tamamlandığı Haziran ayıdır. İşte raporların bitirilmesini fırsat bilip bayramdan önce bir hafta eşimle Muğla ilçelerinde dinlenmeyi tercih ettik. Oraların yol, su ve kanalizasyon başta olmak üzere önemli sorunları olsa da bu sorunların kısa ve orta vadede mutlaka çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.

Arife günü dönüş yoluna geçtiğimizde yıllardır gözlemlediğimiz ama bu sefer daha da dikkatimizi çeken bir konuyu paylaşma ihtiyacını hissettim. Aydın ilinden otobana girdiğinizde İzmir' e kadar sadece iki dinlenme (!) tesisinin olması ve özellikle Balıkesir-Bursa arasında ise neredeyse adım başı Oksijen tesislerinin varlığı bir çelişki olarak karşımıza çıkıyordu.

Aydın ilinin çıkışındaki ilk iki tesisin içler acısı durumu iç ve dış turizm açısından olumsuz bir görüntü sergiliyordu. Temizlik ve hijyen yönünden her iki tesis de sınıfta kaldı. Detaylara girip nahoş kelimeler sarf etmek istemiyorum. Bu nedenle elimden yetkilileri göreve davet etmekten başka bir şey gelmiyor.

Yine de tatilin güzel anılarını belleğimizde tutarak ve enerjimizi tazeleyerek çalışma hayatımıza devam edebilmenin mutluluğunu yaşamak güzeldir diyerek konuyu bitiriyorum.

Bu günkü yazıma Bursa Gastronomisini dünyaya tanıtmak amacıyla yola çıkan Bursa Gastronomi Turizmi Derneği'ne başarılar dileyerek son veriyorum. Çıktıkları bu uzun yolda hedeflerine ulaşmaları hem Bursa'mıza hem de ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır.

Sağlıcakla kalın...

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları