Kemal Tığoğulları

Kemal Tığoğulları

Bursa Gastronomi Turizm Derneği: Bursa'nın marka değerini artıracak bir girişim

2022.09.02 09:24 - Son Güncellenme: 2022.09.02 09:30
A

Bursa'mızın marka değerini arttıracak bir girişime tanık olduk. Amacı Bursa'mızda konusunda uzman, belli bir birikimi olan ve birinci özelliği Bursa'mızın yöresel lezzetlerini tanıtmada profesyonel kurum ve kuruluşları bir araya getirmek olan Derneğin ana amacı bölge turizmini dolayısıyla ülke ve dünya gastronomi turizmini geliştirmek, üyeleri arasında dostluk ve arkadaşlığı geliştirmek, iş birlikteliklerini arttırmak olan bir dernek kuruldu. Derneğin adı Bursa Gastronomi Turizmi Derneği.

Bursa Gastronomi Turizmi, yerli ve yabancı turistlerin gastronomik ürünleri tatması, yeni deneyimler elde etmesi ve bu deneyimleri yaşarken konaklama, transfer gibi turizm faaliyetlerini kullanmaları ile ortaya çıkan popüler bir turizm çeşididir. Ülkemizin "Anadolu Mutfağı" ve "Osmanlı Mutfağını deneyimlemek için seyahat eden yerli ve yabancı turistlere tanıtılmasında; Bursa Gastronomi Turizmi Derneği'ne büyük görevler düşmektedir.

Dünyada her yıl gezen 1 milyar turistin yüzde 88,2'si tatil tercihlerini yaparken 'Yemek Çok Önemli' diyor.

Gastronomi ve Turizm sektörünün saha deneyimli profesyonelleri, yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren seyahat acenteleri, marka & mekân sahipleri, tedarikçiler, bloggerlar ve köşe yazarları tüm Türkiye'de organize oldu ve Gastronomi Turizmi Derneği'ni oluşturdu.

Derneğin Yönetim Kurulunu Yüksel AKTAŞ başkanlığında Yusuf YARAR, Önder UÇAR, Yavuz ALGAN, Volkan SEPETÇİ, Doç. Dr. Efsun DİNDAR, Hakan GEZENAYAK, Cem ÜNLÜ, Gökhan ÇAKAR, Enes KAVAN, Adem KARABAŞ ve Barış UYSAL oluşturmaktadır.

Başkanlık Danışmanları ise; Abdülkerim BAŞTÜRK, Anıl AYIK, Doç. Dr. Efsun DİNDAR, Prof. Dr. Utku ÇOPUR, Şakir ÖZEN, Şef Sait KAPLAN ve Vehbi VARLIK' tan oluşmaktadır.

Derneğin Denetleme Kurulunda ise; Avukat Öztürk YAZICI ile Yeminli Mali Müşavir Kemal TIĞOĞULLARI yer almaktadır.

Üreten, çalışan ama karşılığını tam alamayan şehrimizin bu girişimle daha mutlu, daha üretken ve daha güler yüzlü olacağına inancımla derneğe çalışmalarında başarılar diliyorum. Kamu ve özel sektörün ve de basınımızın güzide temsilcilerinin de katkılarıyla Bursa'mızı layık olduğu yere taşımakta bir basamak olacaklarına gönülden inanıyorum.

Bu hafta yazımın konusunu vergi yasaları değil, hayatın içinden bir kesit oluşturdu. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları