Elif Didem Danacıoğlu

Elif Didem Danacıoğlu

Vatandaş borç batağında!

2023.11.02 20:33 - Son Güncellenme: 2023.11.02 20:38
A

Kredi kartı borcu katlanıyor.

Geçim maliyeti ile gelir arasındaki makasın giderek açılması sonucunda, vatandaşın kredi kartları ile yaptığı borçlanma hızla büyüyor.

Kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarında faiz oranlarının yüzde 1,36 ve yüzde 1,66'dan yüzde 3,66 ve yüzde 4,72'ye yükselmesine rağmen, yüksek faizler kredi kartı kullanımını durduramadı maalesef...

Tüketime dayalı bireysel borçlanma oranı yüzde 180 arttı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bu yılın ocak - eylül döneminde bireysel kredi kartı borcu geçen yıla göre yüzde 180,2 artışla 348,2 milyar liraya ulaştı.

Kartlı ödemeler ile eylül ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 yükselerek 807,7 milyar lira oldu.

Buna göre, Türkiye'nin yüzde 83'ünün bireysel kredi kartı borcu 2,5 katına çıktı.

Dolayısıyla...

Türk Lirası'nda devam eden değer kaybı ile alım gücü düşen ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için tüketici kredisi ve kredi kartlarına sarılan vatandaşın bireysel borçlanması dur durak bilmiyor.

BAŞKANLAR SEÇİLDİ...

Girişimci Kurullarında yeni dönem başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Bursa Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İcra Komitesi Başkanlığı seçimleri tamamlandı.

Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanlığına Sabriye Şen, Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanlığına ise Emre Yıldız seçildi.

Girişimciliğin özendirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek amacıyla TOBB öncülüğünde Türkiye'nin 81 ilinde faaliyetlerini sürdüren İl Girişimci Kurulları 2023-2027 dönemi için hazır.

Yeni dönemde Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) koordinasyonunda ve Bursa Genç Girişimciler Kurulu ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) koordinasyonunda faaliyetlerini sürdürecek.

Ülke ekonomisinin kalkınmasında girişimcilik önemli rol üsteniyor.

Tabi önceki dönem başkanları Sevgi Saygın ve İbrahim Özmen, görev süreleri boyunca önemli projelere imza attılar.

Önceki dönemde Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)  koordinasyonunda ve Bursa Genç Girişimciler Kurulu ise Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) koordinasyonunda faaliyetlerini sürdürüyordu.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları