Elif Didem Danacıoğlu

Elif Didem Danacıoğlu

Tümbüldek yatırımı 'planını' bekliyor

2022.05.07 11:08 - Son Güncellenme: 2022.05.07 11:08
A

Geçtiğimiz yıllarda bu konu hakkında çok konuşulmuştu.

Hem şifa hem de yemyeşil doğasıyla misafirlerine kucak açan Tümbüldek Kaplıcaları...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye genelinde 15 yerde otel yapımı için 49 yıllığına, günübirlik tesis için de 20 yıllığına arazi tahsis etmek üzere ihale ilanına çıktı.

Söz konusu yerler arasında Bursa Mustafakemalpaşa'nın termal merkezi Tümbüldek Kaplıcaları'da bulunuyordu.

Bakanlık, Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi'ne otel yapılması için harekete geçmişti.

300 YATAKLI OTEL YATIRIMI...

Buna göre, Mustafakemalpaşa Derekadı Mahallesi'nde 1.053.800 m² yüzölçümlü orman sınırları içinde yer alan toplam 175 bin metrekarelik iki parselde 150'şer yataklı, 5'er katlı iki otel yapılması planlanıyordu.

Hatırladığım kadarıyla da, 1 ve 2 no'lu özel parsellerde yapılması düşünülen 5 yıldızlı otel için 33 milyon 75 bin TL, 4 yıldızlı otel için 22 milyon 856 bin TL ve 3 yıldızlı otel içinse 16 milyon 949 bin TL yatırım maliyeti öngörülmüştü.

Peki, bu gelişme Bursa Mustafakemalpaşa açısından ne ifade ediyordu?

Bursa'nın yeni termal cazibe bölgesi olma yolunda ilerleyen Mustafakemalpaşa Tümbüldek'te ve dış turizm hayalinin gerçekleşmesi için ilk adım olarak ifade edildi.

Ve aynı zamanda da, henüz yeterli yatırımları alamadığı için çok faydalı suları olmasına rağmen gelişmiş termal tesisleri bulunmayan bölgeye talip çıkması yatırım heyecan yarattı.

YATAY TERMAL KÖY...

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın otel yatırımı için yaptığı çağrıya Bursa'dan yanıt gelerek, plan kararı 'turizm tesis alanı' olarak geçen ve arazi tahsis süresi 49 yıl olarak belirlenen ihaleye, Bursa Mustafakemalpaşa OSB'de de sentetik iplik üzerine bir yatırımı bulunan Harput Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Etkeser talip olmuştu.

TEK VE EN FAZLA 1,5 KATLI...

Sonrasında, ihaleyi kazanarak ve Bakanlık ile yatırım sözleşmesini imzalayan Muhammed Etkeser, "Muhteşem bir doğa, fakat bugüne kadar bir şey yapılmamış. Kültür ve Turizm Bakanlığı bize 5 kat ve 300 yataklı tesis izni veriyor. Fakat yeri görünce ormana beton dökmenin cinayet olacağını düşündüm. Tek ve en fazla 1,5 katlı taş-ahşap evlerle yatay termal köy kararı verdim. Tümbüldek'te çevresiyle, toplumuyla herkesi memnun eden doğaya uygun proje için yola çıktık" açıklamasını yapmıştı.

Gelelim bugüne ve şu ufak notu ekleyelim.

Tümbüldek'teki termal yatırımı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bölge için yapılan 'turizm planını' bekliyormuş ve kabul edildiği gibi projeye başlanacakmış.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları