Elif Didem Danacıoğlu

Elif Didem Danacıoğlu

Sanatçılardan 'direnen Bursalı kadın işçilere' destek!

2022.08.10 15:08 - Son Güncellenme: 2022.08.10 15:09
A

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) bulunan Acarsoy Tekstil'de sendikal faaliyet yürüttüğü için işten atılan 4 kadın işçinin fabrika önündeki bekleyişini daha önce kaleme almıştım.

Bu günlerde konu güncel olmasından dolayı bir daha paylaşmak istiyorum.

İşten çıkarılan ve fabrika önünde direnişe başlayan kadın işçilerin mücadelesi 5'inci ayı da geride bıraktı.

'Direnen Acarsoy Emekçileri' için sosyal medya paylaşımlarında sesler yükseliyor.

Acarsoy Tekstil tarafından çıkarılan 4 kadın işçi için oyuncular, müzisyenler ve tiyatroculardan sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımla destekler artmaya devam ediyor.

Paylaşımlara göz attığımda;

Kadın işçilere destek için çektiği videoda Nur Sürer, "Sendika haktır! Acarsoy işçisi kadınlar işe geri alınsın!" diyor.

İlkay Akkaya: "Sendika haktır... Acarsoy işçisi kadınlar işe geri alınsın!"

Feryal Öney: "Sendika haktır... Acarsoy işçisi kadınlar işe geri alınsın!"

Jülide Kural: "Sendika haktır... Acarsoy işçisi kadınlar işe geri alınsın!"

Tülin Özen: "Sendika haktır... Acarsoy işçisi kadınlar işe geri alınsın!"

Paylaşımları görünce Öz İplik İş Sendikası Bursa Şubesi Örgütlenme Uzmanı Serkan Açıcı'yı aradım.

"Neler oluyor?" dediğimde Serkan Açıcı, sendikal faaliyet yürüttüğü için işten çıkarılan 4 kadın işçinin 5 aydır fabrika önündeki bekleyişinin haklarını alana kadar devam edeceğini ve sanatçılardan da desteklerin arttığının altını çizdi.

Geçtiğimiz günlerde bir araya geldiğim ve çıkarılan 4 kadın işçiden Selinay Yılmaz ile yapmış olduğum konuşmamızı da sizlerle paylaşmak istiyorum.

"Mücadelemiz  tüm işçi kadınlarımız içindir " diyen Öz İplik-İş Sendikası üyesi 4 kadın işçiden Selinay Yılmaz, "Mobbing, ağır çalışma koşulları, iş güvenliği kurallarının ihlali ve kadınların erkeklerle aynı işi yapmalarına rağmen daha az ücret alması tüm bunlar bizleri sendikalaşmaya götürdü. Yoğun çalışmalarımızdan dolayı bazen su içmeye bile vakit bulamıyorduk. Koşulları değiştirmek için mücadeleye başladık ve sonuna kadar devam edeceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırıyor.

Direnişte olan işçilerin talepleri ortak!

Taleplerinin karşılanmaması üzerine direnişe devam edeceklerini söyleyen Selinay Yılmaz, Emel Dilir, Öznur Mantarcı ve Dilek Dündar, "Bizler çalışma barışının sağlanmasını istiyoruz. İşçinin sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı gösterilmesini ve haklarımızı istiyoruz " sözleriyle ortak paylaşım yaptılar.

Tabi bu arada dava süreci de devam ediyormuş.

Biliyoruz ki;

İşçiler varsa mücadele de var.

Hak aramak işçinin en doğal hakkıdır.

Anladığım kadarıyla da, direnişteki kadın işçiler için çözüm sağlanana kadar sosyal medyadan mücadele destekleri artmaya devam edecek.  

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları