Elif Didem Danacıoğlu

Elif Didem Danacıoğlu

Hisarcıklıoğlu'ndan Özer Matlı'ya jest!

2022.08.26 20:37 - Son Güncellenme: 2022.08.26 20:37
A

İş dünyasını seçim heyecanı sardı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsada seçim süreci başladı.

Odaların seçim adaylarına her geçen gün eklenen isimler havalarda uçuşuyor.

Haliyle odalar hareketli.

Bu süreçte sessizlik içerisinde kulislerde nabız yoklanmaya da devam ediliyor.

Seçimin yaklaştığı şu günlerde Bursa önemli bir organizasyona hazırlanıyor.

İş dünyası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun gelişine kilitlenmiş durumda!

Türkiye genelindeki tüm oda ve borsaların başkanları 29-30 Ağustos tarihlerinde Bursa'da bir araya gelecek.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Bursa programı ise şöyle planlanıyor:

TOBB'a bağlı 365 oda ve borsanın başkanlarıyla TOGG fabrika gezisinin ardından Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, aynı günün akşamında Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) oda ve borsa başkanlarıyla birlikte akşam yemeği yiyecek.

Rifat Hisarcıklıoğlu, 30 Ağustos tarihinde Bursa Ticaret Borsası Hizmet Binası ile Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'nin resmi açılışını gerçekleştirilecek ve Bursa TB'nin ödül törenine katılacak.

Aynı zamanda Hisarcıklıoğlu ziyaretleri kapsamında ilçelerde de birtakım temaslarda bulunacak.

Bir dizi açılışın ardından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası'nda gerçekleşecek olan BTSO ve Bursa Ticaret Borsası meclis üyeleri ile istişare toplantısına katılacak olan Hisarcıklıoğlu'nun ekonomiye dair önemli mesajlar vermesi ve başkan adaylarını açıklaması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde BTSO Ağustos Ayı Meclis toplantısına izledim.

Yoğun programından dolayı meclis toplantısına katılamayan BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın yerine konuşma yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, BTSO'nun seçim tarihini açıkladı.

"Ülkemizin en büyük ticaret ve sanayi odası olarak seçimlerimizi hayırlısıyla 1 Ekim 2022 Cumartesi günü Odamıza ve camiamıza yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz" dedi.

Meclis konuşmalarında dikkatimi çeken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Bursa programı oldu.

BTSO, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberinde Türkiye genelindeki tüm oda ve borsaların başkanların katılım gösterecek oldukları programı sahiplenmişlerdi.

Özellikle Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası'nda gerçekleşecek olan programların altı çizildi.

Açıkçası şaşırdım!

Çünkü Türkiye genelindeki tüm oda ve borsaların başkanları 29-30 Ağustos tarihlerinde Bursa'da bir araya getirecek organizasyonun sahibi Bursa Ticaret Borsası olduğunu biliyorum.

Duyumlarıma göre TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa programını en sona bırakarak aslında Özer Matlı'ya jest yapmış.

Ve konuşulanlar arasında Bursa Ticaret Sanayi Odası'nın talebi üzerine Bursa Ticaret Borsası de bu teklife sıcak bakarak akşamında Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) oda ve borsa başkanlarıyla akşam yemek organizasyonunun mekanı olarak karar verilmiş.

Yine kulis bilgilerinden Rifat Hisarcıklıoğlu'nun jestine parantez açarsak,

İş dünyası şöyle cevap veriyor:

"Siz de az çok tanıyorsunuz. Özer Başkan'ın çalışmalarına karşılıklı bir nezaket gösteriyorlar, aslında iltifat ediyorlar. Türkiye Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak Bursa organizasyonu tamamen Özer Matlı'nın sorumluluğunda."

Aslında bu organizasyonun görev döneminin sonu olmasının da ayrı bir önemi var.

Genel itibariyle seçimlerle birlikte yüzde 45 ile yüzde 55 arasında oda ve borsa başkanı değişecek.

İş dünyasından aldığım notlara geri dönersek,

"Başkan Özer Matlı görev süreçleri boyunca rahat ulaşılabilen bir insan oldu. Borsa`dan TOBB'a kadar Bursa'ya önemli değerler yarattı."

Önceki seçimlerden bugüne geldiğimizde Bursa'da oda ve borsa arasında birlik ve beraberlik içerisinde ortak projelerde göremediğimi hatırladım.

İzlenimlerim üzerine Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı'yı aradım ve "aday mısınız?" dedim.

Tek cümle ile şu cevabı verdi:

"Bursa'ya fayda yaratacağımı düşünen bir yapı ve ihtiyaç varsa ancak o zaman adaylığım söz konusu olabilir!"

"Bursa Ticaret Borsası'nda aday var mı? Soruma yanıtı ise,

" Şuan aday yok.  Ticaret Borsası içinde hizmet edebilecek birine de bayrağı devretmekten hiç rahatsızlık duymam."

Odalar ve Borsalar seçim sürecine dair sıralanacak ve detaylandırılacak çok not var ama seçim öncesi kısa bir sohbet yapmak istedim.

Özetle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Bursa programının detaylarını ve iş dünyası kulislerinden aldığım paylaşımları sizlere aktarmaya çalıştım.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları