Elif Didem Danacıoğlu

Elif Didem Danacıoğlu

Girişimciye 100 milyon TL

2022.08.02 18:21 - Son Güncellenme: 2022.08.02 18:21
A

Finansmana erişimin zorlaştığı yolculukta her işletme gibi girişimci adayları da kendi faaliyet alanında çözüm aramaya devam ediyor.

Girişim sermayesi yatırım fonları ile finansman yükü ortadan kalkacak gibi...

BEBKA'dan girişim ekosistemine desteklerden bahsediyorum.

Sermaye ihtiyaçlarını karşılayacak!

Girişimcilerin ve yatırımcıların sermaye ihtiyacını karşılayacak önemli bir hamle yapan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA),100 milyon TL'yi aşan mali destek programını ilan etti.

Girişimcilik ekosisteminin gelişimine büyük katkı sağlanması hedeflenen 'Bölgesel Girişim Sermayesi Kaynak Çağrısı ve Mali Destek Programı' ile yatırım yapmak üzere kurulacak ya da kurulmuş olan girişim sermayesi yatırım fonlarına 100 milyon TL üzerinde destek sağlanacak.

Mali destek programının son başvuru tarihi 30 Eylül, kaynak çağrısının son başvurusu tarihi ise 27 Ekim olarak açıklandı.

Aynı zamanda da, 100 milyon TL kaynağa ek olarak ilan edilen kaynak çağrısı ile nitelikli yatırımcılardan gelecek fon taahhüdü ile bu rakamın 100 milyon TL'nin üzerine çıkması hedefleniyor.

BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak, şu paylaşımlara dikkat çekti:

"Yatırım ve büyümenin gerçekleştirilmesi için gerekli finansal kaynakların temininde sıkıntı çeken, vizyon sahibi girişimcilerin sermaye ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak kullanılmasına vesile olacağız."

Program süresi 5 yıl yatırım, 5 yıl da çıkış dönemi olmak üzere toplam 10 yıl.

BEBKA, mevcut fonlara ve bölge dışında kurulacak fonlara, toplam taahhüt büyüklüğünün azami yüzde 25'i oranında katılım sağlarken, bölge aktörleri tarafından bölgede kurulacak fonlara yüzde 50 oranında katılım sağlayacak.

Nitelikli yatırımcıların taahhüt edebileceği en düşük fon tutarını ise 1 milyon TL olarak belirlendi.

Bölgede kurulacak fonlarla bölgesel kalkınma süreci daha da hızlanacak.

BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak, konuşmasında şu notu da düştü:

"Bir gün herkes yatırımcı olacaktır!"

Girişim sermayesi fonları melek yatırım ağlarını genişletecektir.

Bazı bölgeler cazibe merkezi haline gelecektir.

Her ne kadar İstanbul açık ara girişimcilikte önde denilse de, Bursafirmalar yatırımlarıyla girişimcilikte önemli rol oynuyor.

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları