Elif Didem Danacıoğlu

Elif Didem Danacıoğlu

Esas olan 'yönetim' kalitesi

2022.05.11 16:13 - Son Güncellenme: 2022.05.11 16:13
A

Bursa'nın kalite yolculuğunu başlatan Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi (KalDer Bursa) kurulduğu günden bu yana Bursa'da kalite bilincini geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Temel hareket noktası 'sürdürülebilirlik' ve kendisini her zaman güncelleyen 'mükemmellik modeli'...

Özellikle pandemi sonrası dünya büyük bir hızla farklı boyuta ilerlerken, ekonomideki yoğun gündem aslında sürdürülebilirliğin önemini bir kez daha vurguladı.

Mükemmelliğin lüks olmadığını; geleceğe yapılan önemli bir yatırım, yaşam tarzı ve rekabetin birçok alanında esas olanın yönetim kalitesi olduğunu hatırlattı.

Yönetim kalitesinde fark yaratan şirketlerin ise; yenilikçi olabildiklerine ve lider kuruluş haline geldiklerine şahit olduk ve olmaya devam ediyoruz.

Sürekli değişen koşullarda var olabilmek uyum yeteneğini şart koşarken; yalın yaklaşım ön plana çıkıyor, verimlilik artırıyor ve kayıplar azalıyor...

Mükemmellik modeli yolculuğunda kaliteli yönetim yaklaşımı ile çalışanların ve müşterilerin memnuniyeti artarken, aynı zamanda da ciro ve karlılıkta da yükseliyor.

Bugün artık değişmek değil, dönüşmek zorundayız...

Kısacası, bir firmanın 'lider' olması yönetim kalitesinde fark yaratmasına bağlı...

İşte, Türkiye'nin ilk kalite yolculuğunu başlatan KalDer'in Türkiye'de 2 bin, Bursa'da da 400'ün üzerinde üyesi var.

Kalite kültürü ve yaklaşımının ülkemizde yaygınlaştırılması, kalite çalışmalarının teşvik edilmesini sağlamak, iş mükemmelliğine ulaşma çabasında olan kurum ve kuruluşları ödüllendirmek ve onurlandırmak amacıyla 1998 yılından bu yana KalDer Bursa ve BUSİAD iş birliğinde EFQM Modeli'ne göre yürütülen Bursa Kalite Ödülü'nde 2021 yılı süreci tamamlandı.

19. Kalite ve Başarı Sempozyumu ve 2021 Bursa Kalite Ödülü süreci, "Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Başaracağız" teması ile 25-26 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşecek.

Bu yılki sempozyumun konularından biri de 'OTOMOTİV'...

KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi'nin de değindiği gibi,  çip krizi başta otomotiv olmak üzere tüm sektörlere yayılmış durumda.

Ülke olarak kırılgan olduğumuz alanlar var.

Hammadde, enerji ve finans konularında dışa bağımlıyız.

Enflasyon - cari açık ikileminde büyümeye çalışıyoruz.

Finansmana erişim günden güne sektörleri zorlamaya devam ediyor.

KalDer Bursa ve BUSİAD, Türkiye ve Bursa için önemli sektörleri tespit ederek, sanayiyi mercek altına almış.

Açıkçası isimleri duyunca heyecanlandım...

Gelişen teknolojiler, yenilikler, yan sanayi, üretim ve ihracat rakamları ile Türkiye ekonomisine katkı sağlayan otomotiv sektöründeki gelişmeleri ve Bursa'yı TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu, Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı / Renault Groupe Türkiye CEO'su Hakan Doğu ve Beyçelik Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve OİB Başkanı Baran Çelik'ten dinleyeceğiz.

Bu yıl da; sanayi, yerel yönetim ve eğitim kurumları olmak üzere farklı alanlardan finalistler var.

'2021 Bursa Kalite Ödülü' sürecinde finale kalan isimler şöyle; HitachiAstemo Türkiye, Bandırma Belediyesi, Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

Kısacası, mükemmellik sonu olmayan bir yol...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları