Elif Didem Danacıoğlu

Elif Didem Danacıoğlu

Bursalılar aman dikkat! Son gün 31 Temmuz

2023.07.25 22:11 - Son Güncellenme: 2023.07.25 22:11
A

Bugün Bursa Vergi Dairesi başkanıyla sohbetimden bahsedeceğim.

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol'u ziyaretimde; kendisiyle vergi konuları, Bursaspor ve Bursa ağırlıklı olmak üzere keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Öncelikle Başkan Hüseyin Erol'un makamına girince birazcık şaşırdığımı söylemezsem olmaz.

Çünkü karşımda beklentilerimden daha enerjik ve Bursa sevdalısı vardı.

Hüseyin Erol, hem disiplinli hem de mesleki güçlü tecrübelere sahip, son derece mütevazı bir yönetici ve liyakatli bir kişilik.

2020 yılında Balıkesir'den atanarak geldiği Bursa'ya çok çabuk uyum sağladığını, hem bürokrasiyle hem ekip arkadaşlarıyla hem de gerek iş dünyası gerekse sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kaynaştığını gözlemledim.

"Gerek iş dünyasına gerekse sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ziyaretlerimiz devam ediyor. Bizler birlikte güçlüyüz. Aslında STK'lar yükümüzün çoğunu alıyorlar. Bir mesaj iletiyorsunuz ve büyük bir kitleye hatırlatma yapmış oluyorsunuz" diyerek altını çiziyor.

"Bursa'yı nasıl değerlendiriyorsunuz?" dediğimde,

"Bursa, Türkiye'nin ekonomik büyümesinde ve başlıca yükselen ekonomilerden biri olmasında önemli bir paya sahip devasa bir şehir... Aynı zamanda Bursa, ekonomik yönüyle Türk ekonomisinin geliştirilmesi ve ona yeni ivmeler kazandırılmasında aktif ve yönlendirici bir gücü temsil etmektedir. Ülkemizin üretim ekonomisine katkısı oldukça yüksek... Bursalılar sıcakkanlı insanlar ve birlikte güçlü bir iletişim sağlamanın memnuniyetini yaşıyorum" diyor Başkan Hüseyin Erol ve pozitif bir portre çiziyor.

Ve ekliyor:

"Bursa'yı seviyorum ve Bursaspor sevdalısıyım. Bursaspor maçlarını kaçırmamaya çalışıyorum. Bursa ile o kadar çok özleştik ki, fanatik bir Bursasporlu oldum. Küme düşünce de çok üzüldüm. "

Her mükellefin önemli olduğuna vurgu yapıyor:

"Her mükellef bizim için önemlidir. Kurum personellerimiz vatandaşlarımıza en iyi hizmeti, çözüm odaklı sunmaya çalışıyor. Bursa'nın mükellef yapısından memnunuz. Bursalıların vergiye gönüllü uyumu çok yüksek..."

"Bursa vergisine sahip çıkıyor mu?" soruma,

"Bursa vergisine sahip illerin başında geliyor ve vergiye gönüllü uyumu yüksek bir il" diye cevaplıyor.

Geçtiğimiz günlerde Bursa vergi dairelerinin taşınmaları ile ilgili yazı yazmıştım.

Hazır Başkan karşımdayken, son durumu kendisine de sordum:

"Bursa Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi, Çekirge Vergi Dairesi ve Yeşil Vergi Dairesi 7Ağustos 2023 itibariyle Nilüfer İlçesi Ataevler Ana Hizmet Binası'nda hizmet vermesi planlanıyor. Şu anda taşınma hazırlığı devam ediyor."

"Gökdere Vergi Dairesi, Osmangazi Vergi Dairesi, Setbaşı Vergi Dairesi, Yıldırım Vergi Dairesi ile Denetim Koordinasyon Müdürlüğü, İhbar ve Şikâyetleri Değ. Müdürlüğü ve Vişne Tahsilât Merkezi 17 Temmuz 2023 Pazartesi günü itibariyle Vişne Ek Hizmet Binası Kazım Karabekir Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı Yıldırım ilçesinde hizmet vermeye başladı."

Ve son olarak gelelim başlığımıza...

Son gün 31 Temmuz...

"Bir kişinin bile atlamasını istemiyorum, yoksa bozulacak ve geri dönüşü yok" diyor duyarlı tavrıyla Başkan Hüseyin Erol, 7440 sayılı kanuna dikkat çekiyor.

Aman dikkat!

Yapılandırılan vergi borçlarının peşin veya Haziran ve Temmuz ayı taksitlerinin 31 Temmuz 2023 pazartesi günü akşamına kadar ödenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Ödeme yapmak için mükelleflerin vergi dairesi tahsilât merkezlerine gitmek zorunda olmadığını, www.gib.gov.tr adresinden veya anlaşmalı bankalardan da ödeyebileceklerini belirtiyor.

Taksitli ödeme seçeneğini tercih edenlerin bu tarihe kadar yapılandırılan tutarın tamamının ödenmesi durumunda ayrıca peşin ödeme indiriminden yararlanabileceklerini ifade ediyor.

Ayrıca kredi kartıyla interaktif vergi dairelerinden hafta sonları da ödeyebileceklerinin altını çiziyor.

Yoğunluğa vurgu yaparak, son güne kalınmaması ile ilgili uyarı yapıyor.

İlk iki taksit için süresinde ödenmezse yapılandırmanın hak kaybına uğrayacağını hatırlatıyor.

Mükellefler içinde önemli bir not!

Özetle...

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol ile sohbet içerisinde yapılandırma kanunu ve genel mükellefleri ilgilendiren rehber niteliğinde önemli konulara değindik.

Keyifli bir misafirperverlikti.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları