Elif Didem Danacıoğlu

Elif Didem Danacıoğlu

Bursalı patronlar ne cevap aldı?

2023.04.25 22:29 - Son Güncellenme: 2023.04.25 23:26
A

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Nisan ayı Meclis toplantısında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı Bursa iş insanları ile buluşturdu.

Bursa iş insanları neredeyse tam kadro Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndaydı.

Programın sadece açılış konuşmalarının yer aldığı bölüm basına açık olarak gerçekleşti.

Bu bölümde ise, iş insanlarına yönelik mesaj, ekonomi ve desteklere dair daha önce rastlamadığımız bir konu konuşulmadı.

Bursalı iş insanları memnuniyetlerini ifade eden karşılama gerçekleştirdiler.

Bursa'nın ülke ekonomisinin üreten gücü konumunda olduğunu vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Bursa 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Varank, Bursa iş insanlarına 'üretim' mesajını verdi.

Bursa iş insanları ne talep etti, ne cevap aldı?

Tabi bu konuşmalar bize kapalıydı.

Programı izlediğim kadarıyla...

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'nın yeni vizyonu ve ülke ekonomisine daha yüksek düzeyde katma değer sağlayan bir kent olması için destek istediklerini vurguladı.

PEKİ BAKAN MUSTAFA VARANK PATRONLARA NE CEVAP VERDİ?

Bu sırada kendini dinlemekte olan Bursa iş insanlarına seslenen Bakan Mustafa Varank , "Bursa bizim için çok özel. Bursalı kardeşiniz olarak söz veriyorum. Bitirdiğimiz diğer projeler gibi devam edilecek projelerimizi de bitireceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Üzerime düşen ne varsa sizler için çalışmaya devam edeceğim. Bu şehir gerçekten hizmeti hak ediyor" ifadelerini kullandı.

TALEPLER YANITSIZ KALMADI!

Bakan Varank'ın konuşmasının genelinde Bursa ekonomisine yönelik yeni hedefler ile ilgili farklı bir açıklama olmasa da Bursa'ya övgü yağdırdı.

Ve Bursa'nın taleplerinin yanıtsız kalmadığının mesajını verdi.

Ve TOGG...

Bakan Varank'ın gündeminde TOGG vardı.

"Bursa'nın ülke ekonomisine çok ciddi katkıları var. Oyak Renault , Tofaş ve Karsan burada. Şimdi milli ve yerli otomobilimiz TOGG'da burada. Bursa sanayisini çok daha farklı değerli bir hale getirmiş olacağız. TOGG, Bursa'nın sanayi kapasitesinin bir göstergesi."

"Aranızda TOGG'un tedarikçisi olan firma var mı?" diyerek sanayicilere seslendi.

Beyçelik ve Yeşilova Holding'i hatırlatmak isterim.

Ardından...

"En büyük hayalim Bursa sanayisinin orta yüksek ve yüksek teknolojideki payını artırabilmek."

Bursa iş insanları, yaptığı açıklamalarda Bakan Varank'ın konuşmalarından memnun olmuş görünüyordu.

Şimdi beklentiler seçim sonrasında...

Son söz olarak...

Takdir edilen yönüyle Bakan Mustafa Varank'ın iş insanlarına ve gençlere karşı samimiyetini biliriz.

Sanayinin gelişimine  ve sanayiciye verdiği önemli desteklerini de...

Bana kalırsa Bakan Mustafa Varank, sadece TOGG ile anılmamalı.

Katkı ve emekleri unutulmamalı!

ARSİYAD TAÇLANDIRMAYA HAZIRLANIYOR

Artvinli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ARSİYAD) 20. yaşına giriyor.

'ARSİYAD 20. Yıl Türkiye Buluşması ve Ödül Töreni' ile Türkiye genelinde Artvin kökenli kişi ve kuruluşlar ödüllendirilecek.

Tören, bin kişilik katılımla 2 Mayıs'ta Podyum Davet'te gerçekleşecek.

Açılış öncesinde ARSİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Durmuş, ARSİYAD'ın Artvin iş insanlarının Türkiye'ye açılan penceresi olduğundan bahsederek, "Her biri Artvin kökenli olup; faaliyet gösterdikleri, doğdukları ve doydukları yerlere değer katan kişi ve kurumları can-ı gönülden tebrik ediyorum. Ödül törenimizi önümüzdeki yıllarda da belirli periyodlarda düzenlemeyi düşünüyoruz" dedi. 

Ödül kategorilerinde ödüllendirilecek kişi ve kurumlara baktığımızda;

Ekonomiye değer katanlar ödülü TEKFEN Holding ve Yeşilova Holding,  Üstün hizmet ödülü Acarlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, Kültür, sanat, edebiyat ödülü Zülfü Livaneli, Tarih ödülü, araştırmacı Yazar Sinan Meydan, Çevre ödülü Yeşil Artvin Derneği, Müzik ve sanat ödülü halk müziği sanatçısı, yorumcu, besteci, yapımcı Bayar Şahin, Jüri özel ödülleri Artvin'de dünyanın en büyük ATATÜRK anıtını yaptıran iş insanı Sıtkı Kahvecioğlu, ARSİYAD üyeleri tarafından kurularak Artvin'de Koliva Oteli yapan Grup Artı Yedi A.ŞSpor ödülü üst üste üç kez Avrupa Şampiyonu olan Milli Karatecimiz Murat Öz,  KOBİ ödülü Artvin'de sektörünün öncü kuruluşu olması nedeniyle Zegan Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Ali Öktem, Girişimcilik Ödülü Secure Future Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kotanoğlu, Yenilenebilir Enerji Ödülü yenilenebilir enerjiye ilk yatırım yapan kişilerden birisi olması nedeniyle Umut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hazır ve Kurum ve STK Ödülü ise, Artvin iş dünyasına yapmış oldukları katkıları nedeniyle ARTSO (Artvin Ticaret Ve Sanayi Odası) yer alıyor.

Başkan Gürsel Durmuş'un göreve geldiği ilk günden itibaren büyük bir özveri içinde çalışmalarını bilmeyen yok.

ARSİYAD'ın geçmiş dönem başkanlarına baktığımızda ise, birçok insanın yaşamına dokunan, topluma maddi ve manevi anlamda değer katan, Türkiye ekonomisini geliştirmek ve marka değerini yukarı çıkarmak için özveriyle çaba gösteren ve idealleriyle kendi alanında bir model olmaya çalışan güçlü bir birlik görüyoruz.

Sizce, Artvin kökenli Bursalıların sayısı ne kadardır?

Benim tespitlerime göre Artvinliler Bursa'da en kalabalık göçmen kesimi. 500 bin diyenler var.  Türkiye İstatistik Kurumu 2019 verilerine göre, Bursa'daki Artvinlilerin sayısı 69 bini aşkındı.

Hatta ekonomiye damga vuran birçok büyük şirkette Artvinli imzası olduğunu görebiliriz.

Bursa ile kaynaşmış, özdeşmişler... Birçok sanayicimiz ve Cevdet Yüce, Hikmet Şahin, Özgen Keskin Artvin kökenlidir.

Seneler önce tanıdığım Artvinli bir sanayici şöyle demişti:

"Bursalılar Artvin'i de görsün istiyoruz. Bursa'ya hizmet boynumuzun borcu..."

Sözden yola çıkarak...

ARSİYAD ödüllendirmelerinde Bursa'dan ülke ekonomisine değer katan ve Bursa ile özdeşmiş Artvinli iş insanlarının yoğunluğunun artması dileğimle...

 

 

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları