Elif Didem Danacıoğlu

Elif Didem Danacıoğlu

Bursa'nın Laleli'sinde 80 bin kişiye iş!

2023.12.20 19:18 - Son Güncellenme: 2023.12.20 19:18
A

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız aradı.

BEKSİAD'ın çalışmaları ve gelecek dönem hedefleriyle ilgili toplantıya davet vardı.

Bugün Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu sektörünün başkenti haline gelen Vişne Ticaret Bölgesi'ndeydim.

Vişne Ticaret Bölgesi, Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu sektöründe sadece iç piyasanın ihtiyacını karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda yaptığı üretimin yüzde 70'ini de yurt dışına ihraç ediyor.

BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, BEKSİAD üyelerinin de katkısıyla 20 yıldır bebe çocuk konfeksiyon sektörünün büyük bir gelişim gösterdiğini belirtti.

Fakat dünya markaları çıkarmak gibi daha yapacak çok işlerinin olduğunu da vurguladı.

Sektörün geleceği için nitelikli eleman yani meslek liseleri ve üniversitelerle protokoller yaparak çocuk moda tasarım bölümleri açılmasını sağladıklarını vurguladı.

Vişne Ticaret Bölgesi'nin altını çizdi.

Bursa'nın Laleli'si de Vişne Ticaret Bölgesi...

Vişne Ticaret Bölgesi'nin ikinci bir Laleli olduğunu söyledi Başkan Ömer Yıldız...

Aynı zamanda da "Modayı belirliyoruz. 20 yıl önceki Vişne caddesini Çin'de gördüm" diyerek, bölgede büyük bir gelişimin bir kez daha altını çizdi.

Sektörün, tekstilin parlayan yıldızı olarak üretimden ihracata ve istihdama kadar Bursa ve Türkiye ekonomisine önemli kazanımlar sağladığını gururla paylaştı.

"Vişne Ticaret Bölgesi olarak adlandırılan bölgemiz, artık dünya çapında tanınır oldu. Dünyanın neresine giderseniz gidin, bebe ve çocuk konfeksiyonu deyince BEKSİAD ve Vişne Ticaret Bölgesi biliniyor."

Türkiye bebe çocuk konfeksiyon üretiminin yüzde 70'ini gerçekleştirirken, bölgeden dünyanın yüzde 60'dan fazla ülkesine ihracat yapıldığına işaret etti.

Bölgeyi 4 bine yaklaşan firma ve 80 bin çalışandan oluşan devasa yapı olarak tanımladı.

Junioshow fuarlarından yurtdışı heyetlere, BEKSİAD Akademi'den sosyal sorumluluk çalışmalarına kadar oldukça kapsamlı etkinliklerle üyelerinin ve sektörün sesi olduklarını paylaştı.

Gelelim ekonomi  kısmına...

"Doğrusunu söylemek gerekirse global ekonomide yaşanan sıkıntılar bizleri de etkiliyor" diyerek, Rusya ile Ukrayna ve İsrail ile Filistin savaşlarına dikkat çekti.

Devamında...

"Dünyadaki ekonomik dalgalanmalar, Çin'in agresif tarzı, maliyetlerin yükselmesi ve nitelikli elemana ulaşamama gibi sorunlar sektörümüzün güncel handikapları. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle beklentilerimizin altında bir yıl geçirdik. 2024 zor geçecek deniyor. Son düzenlenen iki fuarda gördük ki, 2024'te iş olacak ama bizler gaza basmayacağız. Temkinli hareket edip herhangi bir hasar almadan yılı tamamlayacağımıza inanıyoruz."

Son olarak...

Başkan Ömer Yıldız, görev süresinin sonuna geldiğini şu sözleriyle ifade etti:

"25 Aralık pazartesi günü yapacağımız BEKSİAD'ın genel kurulunda, bugüne kadar büyük bir onurla üstlendiğim başkanlık görevimi tamamlayacağım."

BEKSİAD'ın yeni başkanı olarak Servet Yılmaz'ı işaret etti:

"Yönetim kurulumuzun adayı olarak görevimi Servet Yılmaz arkadaşıma bırakmaya hazırlanıyorum."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları