Elif Didem Danacıoğlu

Elif Didem Danacıoğlu

Bursa'dan 'iş' isteyene destek!

2023.02.17 19:01 - Son Güncellenme: 2023.02.17 19:01
A

Türkiye koordine olarak yapılması gereken ne varsa katkıda bulunmak için çaba gösterdi.

İlk etapta bölgeye gönderilmek üzere yardım malzemesi toplanması, bunların yetkililere teslim edilmesi ve nakdi yardımların ilgili kurumlara ulaştırılması için çalıştı.

Hükümet depremin finansal piyasalar üzerindeki olumsuz etkisinin asgariye indirilebilmesi, piyasalarda oluşabilecek yoğun satışları engellemek ve olası yatırımcı mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için bir takım tedbirler aldı.

'Türkiye Tek Yürek' adlı ortak yayında telefonla 115 milyar 146 milyon 528 bin lira ve SMS ile 9 milyonu aşkın bağış toplandı. 

Meslek liseleri ve halk eğitim merkezleri de üretimlerine hız kesmeden devam etti.

Gelelim Bursa'ya...

BURSA'DAN DEPREMZEDELERE 'İSTİHDAM' DESTEĞİ!

Birkaç gün önce yazımda Bursa iş dünyasına çağrıda bulunmuştum.

Çeşitli illere yerleştirilen depremzedelere acil istihdam çağrısı...

Birçok sanayiciden yazıma destekleyici geri dönüşler aldım.

Çağrımın karşılığının oluştuğunu gördüm.

Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) istihdam ile ilgi karar alarak özel çalışma gurubu oluşturmuşlar.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB), Kayapa Organize Sanayi Bölgesi (Kayapa OSB), Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB), Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) olmak üzere görüştüğüm birçok organize sanayi bölgeleri yöneticileri ve Bursa iş dünyası, bölge müdürlüğüne gelen talepleri bölge firmalarının ihtiyaçları noktasında yönlendireceklerini söylediler.

Aynı zamanda hem bölge firmalarından hem de depremzedelerden talep toplayacaklarını ve sonucunda işçi - işveren ihtiyacına göre yerleştirme ile ilgili araştırma başlatacaklarını da eklediler.

Özetle iş dünyasından aldığım mesajlar da, işe ihtiyacı olan ve çalışmak isteyen depremzede vatandaşlara destek olmaya hazır olduklarına vurgu yapıldı.

Biliyorum Bursa iş dünyası, deprem bölgesine ve depremzedelere destekleri esirgemedi.

Destekler devam ediyor, edecek de...

Bursa iş dünyası büyük bir dayanışma örneği sergiledi.

Tüm imkânlarıyla depremden etkilenen vatandaşların yanında olduğunu gösterdi ve göstermeye devam edeceklerinin de altını çiziyorlar.

Bursa'dan arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına destek olmak üzere deprem bölgesine iş makinelerinden depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda bölgeye yardım malzemeleriyle yüklü TIR'lar gönderildi ve ardından konteyner kent seferberliği başladı.

ŞİMDİ DE BURSA'DAN KONUT SEFERBERLİĞİ DESTEĞİ...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), iş dünyasının katılımıyla deprem bölgesine kalıcı konut yapma kampanyası başlattı.

İstihdama yönelik çalışmalar ve konteyner kent seferberliği bir yandan devam ederken, aynı zamanda görüştüğüm birçok iş dünyası şimdi de konut seferberliğine yönelik çalışmalar için kolları sıvadıklarını söyledi.

TOBB'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: "İş dünyamızın ve hayırseverlerin katılımıyla deprem bölgesine kalıcı konut yapma kampanyası başlatıyoruz. Tüm iş insanlarımızı, sektörel derneklerimizi, iş dünyası kuruluşlarımızı, kadın ve genç girişimcilerimizi ve hayırseverlerimizi konut kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz."

BURSA'DAKİ OTELLERDEN DE DESTEK!

Bursa'da büyük dayanışma devam ediyor.

Depremler sonrasında ortaya çıkan barınma sorununa çözüm olmak için Bursa'da da oteller ve yurtlar kapılarını depremzedeler için açtı.

Görüştüğüm birçok otelci, yurt ve tesis sıcak bir ortam sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Son olarak...

Şuanda duyumlarıma göre, Bursa'da otel ve yurtlarda yaklaşık toplam 2 bin civarında depremzedenin konu edildiğini belirteyim.

 

 

 

 

 

 

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları