Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

Transfer tahtası, benzinlik, şirketleşme...

2024.03.22 14:20 - Son Güncellenme: 2024.03.22 14:20
A

Dün Bursaspor yönetiminin olağan haftalık bilgilendirme toplantısına katıldım. İletişimden sorumlu Erkan Öncel önce bizleri karşıladı, sonra da toplantıyı gerçekleştirdi. Detaylara girmese de bazı konularda camiayı bilgilendirdi. Merak ettiğimiz birkaç konuda sorularımı sordum ve aldığım cevaplara istinaden oluşan kanaatimi sizlerle paylaşıyor olacağım.

Anladığım kadarı ile Bursaspor yönetimi transfer tahtasının açılması konusunu gündemin 1.sırasına almış. İki aylık görev sürelerinde de mali kaynak konusun çözümlenmesinin nerede ise imkansız olduğunu ifade etti Ekan Öncel.

Geriye kalan en büyük kaynak son taşınmaz Benzin İstasyonu.

Verilen bilgi doğrultusunda bir hayli de yol alınmış. Yaklaşık 45 gün sonra farklı bir engel çıkmazsa satış gerçekleştirilmiş olacak. Sinan Bür ve yönetimi bu satıştan banka borçları ödendikten sonra kulüp kasasına en az 100 milyon veya üzeri bir gelir kalmasını planlandığını ifade etti. İşte bu kaynak tahta işlemlerinin başlamasında kullanılacak.

Yine iki aylık görev sürelerinde oluşan güven ortamından dolayı her gittikleri yerde çok güzel karşılandıklarını belirten Erkan Öncel, ancak gelen mali desteğin bekletilerin çok altında kaldığını belirtti. Kongreye kadar olan süreçte gerekirse kapı kapı dolaşmaya devam edeceklerini ifade etti. Bursa iş dünyası, siyasiler, STK'lar ve Bursaspor taraftarlarından beklentilerini de yineledi.

Bu arada yaklaşık 14 futbolcunun sezon sonu itibarı ile biten sözleşmeleri ile ilgili, "Hiçbir futbolcumuzu kaybetmek istemiyoruz" diyerek görüşmelere başlandığını ifade ederken, sonuçlanan herhangi bir futbolcu görüşmesinin olmadığını ifade etti. Altın jenersyon olarak nitelendirdikleri 2007-2008 jenerasyonunu A takıma çıkarttıklarını da sözlerine ekledi.

Günay yönetimi tarafından açılan davalar için de kesinlikle takip ettiklerini, mevcut davalardan birine de tanık olark Recep Günay'ı yazdırdıklarını belirtti. Ayrıca sosyal medyada yapılan eleştirileri yakınan takip ettiklerini ve çok fazla haksız eleştiri yapıldığı konusunda rahatsızlığını dile getiren İletişimden sorumlu Erkan Öncel, son cümlelerinde ise taraftara desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bu haftaki Kırklareli maçına herkesi beklediklerini belirtti.

Şirketleşme konusunda net bilgi alamadık. Bu konuda çok ciddi kişiler ile bir komite çalışması olduğu bilgisi verildi. Anladığım kadarı ile yönetimin bu konuda sıkıntısı var. Tek çıkış yolu olarak gördükleri şirketleşme çalışmalarının genel kurul onayı konusunda bir kanaat oluşmamış henüz.

Kanaatim; çaba ve uğraş yapılıyor. Radikal bir gelişme yok. Sıkıntılar aynı.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları