Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

Eski Yönetimden haber var... Tek kurtuluş planı Mustafa Bozbey mi?

2024.04.19 11:19 - Son Güncellenme: 2024.04.19 11:19
A

Dün telefonum çaldı. Arayanlar eski yöneticilerdi. Bodrumspor'a satılan Yusuf Sertkaya için şunları söylediler. Yusuf'un satılması konusunda başta biz medyanın ve camianın bu kadar normalmiş gibi kabul edilmesine şaşırdıklarını söylediler. "Yusuf milli olmuş ve gelecek vaat eden önemli bir oyuncumuzdu. Bizim dönemimizde de Bodrumspor başkanı ve menajeri bize geldi. Devre arası transfer döneminde  bir miktar para ve devre arası yapılacak kamp masraflarını karşılayabileceklerini teklif ettiler. Yönetim olarak kesinlikle satma düşünceleri olmadığını, tekliflerinin de 40 - 50 milyondan başlaması gerektiğini kendilerine söyledik. Ardından görüşmeyi sonlandırıp konuyu kapatmıştık. Biz yönetim olarak devam etseydik, kulubün sözleşme uzatma opsiyonunu kullanıp sezon sonu bitecek sözleşmesini uzatacaktık. Takımdaki bu genç oyuncular çok kıymetli. Bursaspor'un geleceği bunlarda." diyerek konuşmayı sonlandırdık. Şahsi yorumumu yapmadan okuyucularımızın takdirine bırakıyorum.

Bununla birlikte olağan seçimli kongre süresi hızla yaklaşıyor. Birkaç gün önce "Kongre sezonu açılıyor" başlıklı bir yazı yazmıştım. Evet kongre ile ilgili gelişmeler başladı. Ancak şu an bir kongre atmosferi oluşmadı. Camiayı umutlandıracak, güç birliği ile sorunların üzerine gidecek bir oluşumun kıvılcımı yakılamadı. Maalesef şehrin ortak değeri için değişmeyen beklentiler hakim oluyor. Yeni seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey üzerinden bir beklentiye  yönlendiriliyoruz. Bir önceki belediye başkanından de olduğu gibi. Bu metod denendi. Elbette söz verdiği üzere belediye başkanımızın elinden geleni yapacağına inanıyoruz. Her daim takımımıza destek vereceğinden zerre kadar şüphe duymuyoruz. Ancak onun işaret edeceği başkan ve yönetimin olması, 300-400 milyon kaynak  yaratarak borçların ödenerek tahtanın açılmasının sağlanması gibi beklentilerin çok doğru olmadığını düşünüyorum. Benim beklentim şehrin tüm üst düzey yöneticilerinin bir araya gelerek bir plan ışığında kurtuluş projesine start vermeleridir. Mustafa Bozbey başkan da bu oluşama öncülük yapmalıdır.

Bu arada kongre tarihinin de acil olarak belirlenip, mümkün olduğunca  Mayıs ayı başına yakın tarihe alınıp ilan edilmelidir. Son dönemece girdiğimize dair herkesin ortak kanaati var. İsmail Ertekin öncülüğünde başlatılan transfer görüşmelerinden pek olumlu haberler alamıyoruz. Sözleşmesi Mayıs ayı sonunda biten futbolcuların birçoğu ayrılık noktasına geldiği bilgileri geliyor kulağımıza.

Bu arada alt yaş gruplarının başarıları göğsümüzü kabarttı. Bu kadar başarısızlık ve A Takımın 3.Lig'e düşmesinden kaynaklı oluşan olumsuz havadan dolayı biraz gölgede kaldılar. Ama şu bir gerçek ki Vakıfköy Altyapı kaynağı kulübün hayat damarıdır ve olmaya devam edecektir.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları