Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

Bu durumdan nasıl çıkılacak?

2024.03.16 12:05 - Son Güncellenme: 2024.03.16 13:52
A

Günler hızla ilerliyor. Fikstür gereği Bursaspor'un maçı var. Rakip Kırşehir. Şehre dönüp baktığımızda Bursaspor maçı ile ilgilenen veya takip edenler maalesef çok azınlıkta.

Spor basını olarak standart bilgilendirmeler yapılmasa (karşılaşmanın hakemi, çalışmalardan görüntüler v.s) inanın nerdeyse iyice gündemden düşmüş olacak Bursaspor.

Ha birde kimin söylediği, hangi kaynaktan çıktığı belli olmayan farklı bir futbol takımı ile birleşme haberleri var.

O işler kanımca sosyal medyada sadece gündem olma ve etkileşim kapma çalışmalarından farklı bir şey değil. Ayrıca kulüpten hiç kimsenin haberinin olmadığı, uygulanmasınında hem hukuki hem de pratiği olmayan haberlere gülüp geçiyorum. Sizler de öyle yapın derim.

Bursaspor kulübünün o kadar hayati kararlar arefesinde olduğu ve zamanında çok dar olduğunu bilen de azımsanmayacak kadar sevdalıların umutla beklediğini biliyoruz. Bu arada yaklaşan olağan kongre öncesi Bursaspor yönetiminin komiteler tarafından yürütülen birtakım çalışmalar olduğunu biliyoruz.

Çalışmalar ne derseniz şirketleşme çalışmaları, transfer tahtasının açılması, son gayrimenkul satışının yönetilmesi gibi dönüm notası niteliğindeki çalışmalar. Güncel hayatın sürdürülmesi de zaten olağan bir durumu teşkil ediyor.

Yazımın başından şu satırlara kadar küçük bir fotoğrafla konuya girmek istedim. Bursaspor şu an itibarı ile kurulduğundan beri en kötü günlerini yaşıyor. Bundan 5-6 yıl önce iki Bursasporlu şu günleri yaşayacağını birbiri ile konuşsa biri diğeri ile kavga ederdi. Ama maalesef acı gerçekler ortada.

Görünen o ki son gelişmelerle biraz daha fazla canımızı acıtacak gerçeklerle yüzleşeceğemize benziyor. Sıkıntı da tam burada başlıyor.

Bu durumdan nasıl çıkılacak?

Artık paralı birisi ve ya birileri gelsinde takımı alsın bizi Süper Lig'e çıkarsın durumu ortadan kalktı. Ayrıca bize bu günleri yaşatan Klasik Yönetim anlayışıda iflas etmiştir. Ağır mali yük artık taşınmaz haldedir. Şimdilerde yaklaşan yerel seçim sürecinin de iyi kullanamadığımızı düşünüyorum.

Göreve talip olan belediye başkanlarından sadece günü kurtaracak talepler yapılıyor. Aday belediye başkanları da Bursasor ile ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaşıyorlar. Peki Bursaspor kulubünün yerel yöneticelerinin Kurtuluş Projeleri diyebileceğimiz bir talepleri var mı? Çok merak ediyorum.

Yazımın sonunda şunu söylemek istiyorum Klasik Yönetim anlayışı ile hızla aşağıya giden kulubümüzde kimin daha fazla suçu var biz bilemeyiz ama sonuçlanmış ve herkesinde kendince belirlediği bir mahkeme var.

Herkes de VİCDAN MAHKEMESİ kararları mevcuttur.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları