Türkiye'de Boşanma Oranları Arttı

Türkiye'de Boşanma Oranları Arttı

Mutlu başlayan bir evlilik belirli bir zaman sonra mutsuzluğa dönüşebiliyor. Bunun nedenleri arasında kişisel geçimsizlik olduğu gibi dış etkenlerinde olumsuzlukları yer alabiliyor.

2018.08.28 10:42 - Son Güncellenme: 2018.08.28 10:43 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Türkiye'de Boşanma Oranları Arttı

Çiftler evlenmek için mutlu bir yuvaya sahip olmak için çalışıyor ancak belirli bir zaman sonra yaşadıkları olaylar karşısında çözümcül davranamayarak boşanmaya gidebiliyorlar. Türkiye'de boşanma davalarında artış nedenleri arasında birçok etken yer alıyor. Boşanma süresi evliliklerin ilk yılında olduğu gibi uzun süreli evliliklerde de boşanma görülebiliyor. Çiftler boşanma nedenleri olarak şiddetli geçimsizlik şartını öne sürüyor. Ayrıca aldatma oranı da oldukça yüksek olarak karşımıza çıkıyor. Birçok dava aldatma oranı ile ön planda yer alıyor.

2017 Yılı Evlenme Ve Boşanma İstatistiği

2017 yılında evlenen çift sayısı 569 bin 459 kişi olarak açıklandı. Dünya evine giren çiftler uzun ömürlü bir evlilik için adım attılar. 2017 yılı için boşanma sayısı da açıklandı. Buna göre boşanan çift sayısı 128 bin 411 kişi oldu. Diğer yıllara göre boşanma oranı yüzde 1.8 oranında artış gösterdi. Boşanma nedenleri arasında ise şiddetli geçimsizlik öne çıkan konular arasında yer aldı. Evliliklerde kullanılacak olan dilin sevgi dili olması büyük önem taşıyor. Çiftler sorunlarını konuşarak çözmeli ve birbirlerine zaman ayırmalıdır. Ayrıca psikolojik destek alarak da sorunların çözümünde başarıya ulaşabilirler. Bunun için de birlikte hareket etmek en doğru adım olacaktır.

Türkiye'de Boşanma Nedenleri

Türkiye İstatistik Kurumu boşanma nedenleri konusunda bir araştırma yaptı. Bu araştırma sonucunda kişilerin neden boşanmak istediğinin en çok nelerde anlaşılmadığı da ortaya çıkmış oldu. Yapılan araştırma sonucunda kadınların ve erkeklerin boşanma nedenleri arasında birinin güç bir hastalığa yakalanması yer alıyor. Kadın veya erkek güç bir hastalığa yakalandıktan sonra karşı taraf ayrılmak istiyor. Hırsızlık ve cinsel tacizden dolayı mahkemeye başvuranların yüzde oranları ise %2,8 olarak açıklandı. Aldatma oranları ise oldukça yüksek olup rakam %32 lere kadar çıkıyor. %3 ile çocuk olmamasından dolayı ayrılmak isteyenler takip ediyor.

Boşanmaların Önüne Nasıl Geçilir

Çiftlerin mutlu ve huzurlu bir evlilik geçirilmesi için ilgili aile danışma merkezlerinden destek alması gerekir. Sorunların çözülmesi konusunda birbirlerine zaman vermeleri ve sevgili dilini ortak olarak benimsemeleri gerekir. Evlendikten sonra ayrılmanın kolay olduğu unutulmamalıdır. Bunun için de sahiplenme duygusu ile birbirinize yardımcı olunmalı ve karşı tarafın eşiniz olduğunu unutmamalısınız. Ortak olarak psikolojik destek alabilir ve sorunlarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Ayrıca evlenmeden önce eş adayının iyi bir şekilde tanınması gerekir. Bu da evliliğin uzun süreli olmasına katkı sağlayacaktır. Boşanma nedenleri arasında dış faktörler olarak çiftlerin ailelerinin evliliğe karışması da yer alıyor. Bununla ilgili boşanma orana baktığımızda %24 lerde bir oran olduğu gözlemleniyor. Çiftlerin kendi hayatları içerisinde karar almalarını kendilerinin sağlaması gerekir. Bunun için ailelerine saygı çevresinde davranmalı ve olaylar karşısında kararlarını kendileri almalıdır.

Boşanma Avukatlarına Başvuru Artıyor

Boşanmak isteyen taraf avukatına başvuru yapabiliyor. Boşanma nedenini açıkladıktan sonra ilgili mahkemeye başvurularak işlemler yapılabiliyor. Mahkeme süresi içerisinde barışarak evliliklerini sürdüren birçok çift bulunuyor. Bunların da sayısı da oldukça fazladır. Avukatlara başvuran kişilerin açıklamaları genelde şiddetli geçimsizlik olarak yer alıyor.

En Boşanan İl Hangisi

Yapılan istatistik çalışmaları sonucunda en çok boşanma oranının yüksek olduğu il İzmir olarak açıklanmıştır. Diğer illere göre oldukça yüksek olan İzmir 'de sayı giderek de artış gösteriyor. En çok evlenme sayısının yüksek olduğu il ise Kilis olarak yer almaktadır. Ankara en iyi boşanma avukatı için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

 

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.28 10:42 - Son Güncellenme: 2018.08.28 10:43 - HABER MERKEZİ
A