Türk-İş 1 Mayıs'ı Bursa'da kutladı

Türk-İş 1 Mayıs'ı Bursa'da kutladı

TÜRK-İŞ'in Bursa merkezli düzenlediği İşçi Bayramı kutlamaları coşkulu kalabalıkla gerçekleşti. TÜRK-İŞ'in kutlamalarında konuşan Genel Başkan Ergün Atalay, "Kıdem tazminatıyla ilgili ülke gündemine getirirseniz genel grev yapacağız. Aynen aynı noktadayız. Bir adım geri yapmayız. Allah şahidim, Türkiye'yi durdururuz" dedi.

2024.05.01 11:20 - Son Güncellenme: 2024.05.01 19:29 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Türk-İş 1 Mayıs'ı Bursa'da kutladı

MAHMUT VURAL - CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Bursa'da 1 Mayıs kutlamaları coşkuyla gerçekleşti. TÜRK-İŞ ve sendikaya bağlı 34 sendikanın birlikte Fatih Sultan Mehmet Bulvarında gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü hastane alanında son buldu. Alanda binlerce kişi 1 Mayıs'ı pankartlar açarak ve halaylar çekerek kutladı.

Kutlamalar, saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başladı. 

Düzenlenen kutlamalara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba katıldı. 

TÜRK-İŞ'in kutlamalarında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, konuşmalarına selamlayarak başladı.

Ağar,  "Bugün 1 Mayıs işçinin emekçinin bayramı, tüm dünyadaki işçi kardeşlerimizle işçinin sesinin meydanları inlettiği bir bayram. İşçilerinin bitmeyen çilesinin emeklilerin hayat mücadelesinde yaşadığı sorunların anlatılacağı bir gündür. Bütün bu sorunlar varlığını devam ettirirken örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasından başlayarak çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi için Türk-İş olarak mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Sürdürmeye aynı azimle kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de çalışan işçilerin devletin yanında olduğunu dile getiren Ağar, buna rağmen işçilerin ölüme terk edildiğini söyledi. Yapılan zamlara rağmen paraların cebinde eridiğini ekleyen Ağar, "Kesilen vergiler işçinin belini bükerken müteahhitlerin vergi borçları affediliyor. Bu konudaki taleplerimizi her platformda haykırdık devlet bizleri duydu. Ancak halen bir çözüm bulamadı. Vergi konusunda adil bir düzenleme yapılmadan işçinin, emekçinin alacağı zamların hiçbir anlamı yok. Vergide adaletin sağlanmasını tüm hakların korunup geliştirilmesini, kamuda taşeron işçilerin çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRK-İŞ'in kutlamalarında konuşan Genel Başkan Ergün Atalay işçilerin her yerde olduğunu söyledi.

Başkan Atalay, "Temiz sokaklarda, yediğiniz ekmekte işçi var. Her yerde emeği olan işçiler çoğu zaman hak ettiğini alamaz. Kırk kanaat hayattayız. İşçi cefa çeker ancak sefası çok azdır. Sendikal örgütlenmeye mahrum kalır. Örgütlenme mücadelesini verip bu durum çok uzun sürer. Bu benim ülkemde gerçek olan bir tablo. Sendikalar, işçiler hayata başlarken mühendis olacağım, doktor olacağım, mimar olacağım diyerek hayata başlamıyorlar" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ DURDURURUZ"

Bursa'da TÜRK İŞ'in 106 bin üyesi olduğunu söyleyen Başkan Atalay, 500 bine yakın aile olduklarını vurguladı.

Atalay, "4 ay evvel Türk-İş Genel Kurulu'nu yaptık. Aldığımız kararlardan bir tanesi kıdem tazminatıyla ilgili. Kıdem tazminatıyla ilgili ülke gündemine getirirseniz genel grev yapacağız. Aynen aynı noktadayız. Bir adım geri yapmayız. Allah şahidim, Türkiye'yi durdururuz. Bursa'da Türk-İş'in 106 bin üyesi var. Topladığı zaman 500 bin kişilik aileyiz. 500 bin kişilik aile. Onun dışında Bursa'da 800 bine yakın çalışan işçi var. Ailesiyle beraber topladığın zaman sayı 1,5 milyonun üzerinde" dedi.

"BU SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR TABLO DEĞİL"

Ayrıca Başkan Atalay, "TÜRK-İŞ evvela ülkesinden yana, sonra temsil ettiği işçilerden yanadır. Dün öyleydi, bugün böyle, yarın da böyle olmak durumunda. Vergiyle ilgili 12 ay çalışıyoruz. Bir bölüm arkadaşımız 1 senede 11 ay maaş alıyor. Bir bölümü 10,5 ay maaş alıyor. Bu sürdürebilir bir tablo değil, Bu doğru değil. Bir an evvel buradan sesleniyorum ülkeyi yönetenlere, meclise, siyasi partilere, bu ucube sistemi bir an evvel kaldırın. Ekim ayında kanun meclise gelene kadar her sokakta olacağız, her alanda olacağız. Buradan ifade ediyorum. Memur sendikalarına, işçi sendikalarına; Hep beraber bu mücadeleyi vermezsek temsil ettiğimiz insanlar ekonomik yönden, vergi üzerinden, bedel ödemeye devam ederler" dedi. 

BAŞKAN ATALAY'DAN İŞÇİ ANAYASASI TEKLİFİ 

Başkan Atalay, yeni anayasanın değil işçi anayasasının yapılması gerektiğini dile getirdi. 

BAŞKAN ATALAY'DAN KADIN ÇALIŞANLARA YÖNETİM VURGUSU

Kadın çalışanların sorunlarının devam ettiğini söyleyen Başkan Atalay, mobbinge maruz kaldıklarını anlattı. Kadın üyelerin yönetime girmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Atalay, aksi takdirde sorunlarının çözülemeyeceğini ifade etti.

İşçiler 1 Mayıs için Bursa'da toplandı

İşçiler 1 Mayıs için Bursa'da toplandı

İLGİLİ GALERİ

İşçiler 1 Mayıs için Bursa'da toplandı

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.01 11:20 - Son Güncellenme: 2024.05.01 19:29 - MAHMUT VURAL
A