Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde grev kapıda!

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde grev kapıda!

Mustafakemalpaşa işçisi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü boynu bükük bir şekilde geçirdi. Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde 1 Ocak'tan beri devam eden toplu iş görüşmeleri sonuçlandırılamadı. İşçi çıkışları başladı ve ödenmeyen maaşlar nedeniyle grev kapıda.

2024.05.01 18:05 - Son Güncellenme: 2024.05.01 18:14 - Bursa Bölge - ELİF DİDEM DANACIOĞLU
A
Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde grev kapıda!

HAK İŞ Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erden'e çağrı yaptı.

HAK İŞ Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz, sözleri şöyle:

"1 Ocak tarihinden itibaren Mustafakemalpaşa çalışanı kıymetli arkadaşlarımızı temsilen yürütmüş olduğumuz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 1 Mayıs itibariyle hala devam etmektedir. Önceki dönem belediye başkanımız ile başladığımız bu süreç sonuçlanmayarak Yeni dönem belediye başkanımızın yetki dönemine girmiştir ama 1 aydan itibaren hiçbir olumlu sonuç alınamamıştır.

Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, biz işçilerin emekçilerin bayramı. Bursa ve Yalova'da üyelerimizden almış olduğumuz güçle, destekle yürütmüş olduğumuz sendikal faaliyetler, emekçi kardeşlerimiz için ekmek mücadelesidir. Emek ve Alınteri olmadan en verimli topraklarda bile hasat olmaz. Emek ve alın teri olmadan en gelişmiş teknolojiyle bile üretim olmaz. Hasatın ve üretimin olduğu her yerde biz varız. Biz emek verenleriz, biz alın teri  ve akıl teri dökenleriz. Biz alın teri ve akıl terinden  başka hiçbir sermayesi olmayan işçi ve emekçileriz. Bizim mücadelemiz emekçinin sofrasına konulacak bir dilim ekmeğin mücadelesidir.Bizim mücadelemiz çocuklarımıza kalem, kitap, defter mücadelesidir.Bizim mücadelemiz üyelerimizin gelecek endişesi yaşamadan hayata tutunma mücadelesidir.

Artık Mustafakemalpaşa işçisi de evine, çocuklarına boynu bükük gitmek istemiyor. Mustafakemalpaşa işçisi hak ettiği değeri işvereninden de görmek istiyor.

Hizmet sürsün -  EVET

Çarklar dönsün - EVET

Ama artık bizim de yüzümüz gülsün."

"EMEK HAYATIN DENGE VE DİNAMİĞİDİR"

"Emek insan demektir" sözleriyle devam etti:

"Emek insandan ayrılmaz ve ayrı görülmez bir değerdir.

Emek emekçi ile anlam ve bütünlük kazanır.

Emek hayatın denge ve dinamiğidir.

Hizmetin devam etmesi için bu dengenin asla bozulmaması gerekir.

Emeğin ve emekçinin sömürülmediği, haksızlıkların,eşitsizliklerin,adaletsizliklerin olmadığı, aydınlık eşit ve güzel yarınların geleceği umuduyla birlik ve beraberlik içersinde gelecek için mücadele ve 1 Mayıs dayanışma günümüz kutlu olsun.yürek bohçasında emeğe ve emekçiye dair umut taşıyan her sese herkese selam olsun."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.01 18:05 - Son Güncellenme: 2024.05.01 18:14 - ELİF DİDEM DANACIOĞLU
A