Kemal Tığoğulları

Kemal Tığoğulları

Yeminli Mali Müşavirlerde seçim heyecanı...  

2022.05.13 08:28 - Son Güncellenme: 2022.05.13 08:28
A

Denetim, tasdik ve danışmanlık alanında 3568 Sayılı Meslek Yasasının ve başta Gelir İdaresi olmak üzere diğer kurumların verdiği işleri yapmakla yetkilendirilen Yeminli Mali Müşavirler ülke bazında 8 ilde Oda şeklinde örgütlenmişler ve üst birlik Türmob'a bağlı olarak işlemlerini sürdürmektedirler.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Gaziantep ve Eskişehir Yeminli Mali Müşavir Odalarında seçimli olağan genel kurul toplantıları önümüzdeki birkaç hafta içinde tamamlanacaktır.

Bursa Yeminli Mali Müşavirler Odamızın sorumluluk alanına Bursa ile birlikte Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerindeki meslektaşlarımız dahildir. Odamızın 185 kayıtlı üyesi ile 25. Seçimli Olağan Genel Kurulu 28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Odamızın Denetleme Kurulu ve Yönetim Kurulunun çeşitli kademelerinde son 6 yılı Başkanlık olmak üzere toplam 22 yıldır sürdürdüğüm hizmetim yasal kısıtlama nedeniyle sona eriyor. Şimdi sıradaki görevim bayrağı devralacak ve genel kurulumuzun yetki vereceği ekibe görevi devretmek ve başarılar dilemek olacaktır.

2016-2019 Döneminde yönetim kurulumuzda beraber çalıştığımız Sn. Hayan BAĞCI "Dostlar Grubu" adıyla seçim yarışına giriyor.

2016-2019 ve 2019-2022 Dönemlerinde Başkan Yardımcılığımı yapan Sn. İhsan AKAR ise "A Grubu" adıyla iki dönemdir süre gelen ekiple seçim yarışına katılıyor.

Her iki grupta da Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları ile Türmob Delegasyon adayları belirlenmiş ve üyelere açıklanmış durumdadır.

Meslek yasamızdaki yönetmelik gereği seçim nispi temsil sistemine göre sonuçlandırılacaktır. Yani listelerin alacakları oy oranında ilgili kurullara üye vermesi mümkün olacaktır. Bir başka ifadeyle seçim kazananını blok liste değil, karma bir sonuç beklemektedir.

Netice itibariyle, kurullar hangi grup veya üyelerden oluşursa oluşsun mesleğimiz ve meslektaşlarımız için elbirliğiyle çalışacaklardır. Bizlere de yeni dönemde deneyimlerimizi aktarma görevi düşecektir.

Yeni dönemde görev alacak meslektaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları