Kemal Tığoğulları

Kemal Tığoğulları

Meslekte kırk yılı geride bırakırken...

2023.01.04 13:01 - Son Güncellenme: 2023.01.04 13:02
A

Ekim 1982, Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirmiş bir genç olarak tozunu yutarak hayata başladığım rahmetlik babamın muhasebe bürosunda artık üniversite mezunu olarak işe başlıyordum. Aslında çıraklık ve kalfalık dönemlerini hesaba kattığımda elli yılı aşkın meslek hayatı demek yanlış olmazdı.

Tam Özal' lı yıllara denk gelmişti o zaman. Anonim ve Limited Şirketlerin kurulma furyası vardı. Şahsi firma sahipleri büromuza gelip; falan kişi A.Ş. kurmuş, eşini de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak seçmiş ile başlayan cümleler kadınlar arası rekabetin geldiği noktayı gösteriyordu. Tabi bu rekabet bize iş ve kazanç olarak yansıdığı için memnunduk.

 O tarihlerde anonim şirketlerin kuruluş izinleri Ankara'da Ticaret Bakanlığı'ndan alınıyordu. Kırk yıllık maceranın başlangıcı da burada filizlendi. Bir A.Ş.'nin kuruluş evraklarını Ankara'ya götürmek için hazırlanırken babam; Bakanlığa gitmişken Kollektif Şirket kuruluşunu da sor demişti. Şirketin konusu ne olacaktı, kurucuları, sermayesi ve diğer konular için bilgi vermedi, hele bir sor sen dedi.

 Sonraki günlerde sır perdesi aralandı ve biz 1.1.1983 tarihinden itibaren "Muhasebe ve Mali Danışmanlık Koll. Şti." olarak faaliyete başladık. Teyze oğlum ve ben artık babamla birlikte işveren olmuştuk. Bu vergi levhalı başlangıç bana 1989 yılında yürürlüğe giren meslek yasasında Mali Müşavir unvanını kazandırdı.

 31.03.1999 tarihine kadar süren muhasebe ve mali müşavirlik serüvenim 1.4.1999 tarihinden itibaren yeni bir evrede Yeminli Mali Müşavir olarak faaliyetimi sürdürür hale getirdi. Zorlu mesleki sınavlar neticesinde kazandığım bu unvanımı 24 yıla yaklaşan bir süredir gururla taşıyorum.

 Bir yandan mesleki faaliyetlerimi sürdürürken diğer yandan Bursa Yeminli Mali Müşavirler Odasında üyelerin teveccühleri ile 4 yıl Denetleme Kurulunda ve 7 dönem ki, son iki dönemde 6 yıl Oda Başkanlığı görevlerinde bulundum. Yasal süremin dolması ile bu sefer üst birliğimiz TÜRMOB'da Denetleme Kuruluna seçildim.

Geriye dönüp baktığımda geçen 40 yıl için; iyi ki bu mesleği seçmişim ve hala sağlıklı olduğum sürece de yapabileceğimi düşünüyorum. Ne yaparsan yap, aşk ile yap şarkısı sanırım bizler için de geçerli.

Bu aşamada; mesleğin hamurunu veren rahmetlik babama, sınavlar ve meslek yaşantım süresince bana destek olan eşim ve çocuklarıma ve de çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

2023 ve gelecek yılların gönlünüzce geçmesi dileklerimle sağlık ve mutluluklar diliyorum.

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları