Kemal Tığoğulları

Kemal Tığoğulları

Bursa'nın cesur yürekleri...

2022.06.20 08:36 - Son Güncellenme: 2022.06.20 08:36
A

Bursa'nın tanınmış iş insanı ve Pazarlama Bilim Uzmanı Sn. Yakup Altınöz "Başarılı iş ve meslek insanlarının gerçek - sıradışı öyküleri"ni 'Cesur Yürekler' isimli ikinci kitabında anlattı. İlk kitabında olduğu gibi Bursa'mızın konusunda öne çıkan iş insanlarını hayat hikayeleri ile gözler önüne serdi.

Sn. Altınöz kitabın önsözünde cesur yürekleri ayakta alkışlıyorum diyerek sözlerine başlamış. Cesur yüreklerle gurur duyduğunu ve dünyaya kalitesiyle, markasıyla ve sınırsız hizmetiyle damgasını vuran iş insanlarını Atatürk'ün "Her fabrika bir kale" sözüyle ekonominin neferleri olarak nitelendirmiştir. Kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere de teşekkürlerini iletmiştir.

Kitabın tanıtımını ise 18.06.2022 Cumartesi günü muhteşem doğasıyla büyüleyen "Muhtarın Yeri-Kazancı Restaurant"ta gerçekleştirdi. Kendine has üslubu ve esprileriyle cesur yürekli katılımcıları kaynaştırdı ve motivasyonlarını artırdı.

Tanıtım toplantısına gelen gelemeyen kimler yoktu ki cesur yürek iş insanlarından, Erol Bodur, Metin Yurdakoş, Selçuk Ayanoğlu ve daha niceleri ile konuşma ve tanışma fırsatı bulduk. Gelemeyenler arasında ise Ali İhsan Yeşilova, Erol Çelik, Buğra Küçükkayalar, Maşallah Kocaman ve Remzi Cinoğlu gibi duayen isimler vardı.

Kahvaltı sonrası yapılan konuşmalarda ise Cesur Yürek unvanına layık görülen isimlerin bir kısmı söz alarak duygularını dile getirdiler. Öncelikle böyle titiz bir çalışmayı özenle tamamlayan ekibe teşekkür edildi. Dünyada ve çevremizde yaşanan zorlukların ortasında iş insanlarının böyle bir motivasyona ihtiyacı olduğunu ve bunu başaran Sn. Yakup Altınöz ve ekibi alkışlandı. Neticede her konuşmacı üretmeye, daha çok üretmeye, daha kaliteli üretmeye ve kaliteyi gelecek nesillere taşımaya adeta yemin ettiler.

Bir gurur günüydü kitabın tanıtım toplantısı. Kırk yıllık mesleki deneyim ve sosyal çalışmalarımdan ötürü Cesur Yürekler kitabında bana da yer verdiği için Yakup ağabeyime teşekkür ediyorum. Kendisini 20 yıldan daha önce ofisime masa takımı almaya gittiğimde tanıdım. Üst kattaki ofisinden hızla geldi ve tanıştı. Kaliteli bir masa takımı yanında yine aynı güzellikte deri oturma grubu sattı. O gün kendisinden bir ticaret dersi aldığımı sonradan öğrendim. Ofisinden gelen müşteriyi analiz eder, üst katta bulunan daha kaliteli ürünleri satabileceğini düşündüğü müşteriye kendisi hizmet sunarmış. Baş Cesur Yürek Sn.Yakup Altınöz'e Bursa'ya kattıkları için hassaten teşekkürlerimi sunuyorum.

Kim bilir kitaba girmeye aday nice cesur yürekler daha vardır ve çıkacaktır da. Darısı üçüncü cesur yürekler kitabına Sn. Altınöz.

Sevgiyle kalın.

              


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları