Hasan Yalçın

Hasan Yalçın

Orhaneli'nde adaylık sürecinde Belediye Başkanlığı'nda öne çıkan isimler

2023.10.28 21:37 - Son Güncellenme: 2023.10.28 22:33
A

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim için hazırlıklara start verilmesinin ardından Bursa ve ilçelerinde de hareketlilik başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, A takımına, 'çalışmaları hızlandırma' talimatını verdi. Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve diğer patilerde yerel seçim için hazırlıklara başlandı.

Parti kurmayları, MHP ile işbirliği olanakları ve aday belirleme sürecine odaklanacaklar.

Bursa'da ve ilçelerdeki kulislerde isimler telaffuz edilmeye yavaş yavaş başlandı.

Daha önceki köşe yazımda Keles ile  ilgili adayların isimlerini yazmıştım. Geçtiğimiz günlerde Orhaneli'ne gittim, önümüzdeki yerel seçimlerin diğer ilçelere oranla daha da hızlı ve çetin geçeceğini gözlemliyorum.

İlçede Gerek esnaf ziyaretlerinde, gerekse çay bahçesinde ilçe halkıyla  bir araya geldik, İlçenin genel sorunlarıyla ilgili  sorunları konuştuk, tabiki Bursa'nın dağ ilçelerinde en büyük nüfusuna sahip olan Orhaneli'nin  en büyük sorun Göç, İşsizlik ve Bursa yolu, Tabiki, konu bunların ardından doğrudan yerel seçimlere geliyor.

Bende sormadan geçemiyorum...

Burada açıkça belirmek isterim ki ,Kesinlikle Parti gözetmeksizin sordum, Burada amacım kimseyi  parlatmak yada öne çıkarmak değil, amaç ilçe halkın gönlünden geçen ve en çok konuşulan isimler. 

Kimleri belediye başkanı adayları görmek istiyorsunuz?

Bu soruya aldığım yanıtlarda ise hemen hemen şu  isimler öne çıkıyor.

Mevcut Orhaneli Belediye Başkanı 

Ali Aykurt, Mümtaz Aslan , Kemalettin Özcan, Nafiz Kaya, Ali Osman Tayır, Ertuğrul Tunca , Sedat Mestan , İdris Kaydul 

Bu isimler genel olarak en çok duyduğum isimler...

Bağımsız Başkan adaylarının isimleri telaffuz da ediliyor tabiki. Ama değimiz gibi en çok konuşulan isimler böyle,

Bursa'nın 4 dağ ilçeleri yerel seçim hareketliliği yavaş yavaş hız kazanırken Keles ve Orhaneli'nden sonra, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinide ziyaret ettim. İlçe merkezi ve mahallerinde de vatandaşlarımızla sohbet ettik, diğer yazımda da Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde Yerel seçimlerde en çok konuşulan isimleri sizlerle paylaşacağız.

Şimdilik esen kalın.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları