Elif Didem Danacıoğlu

Elif Didem Danacıoğlu

Bursa merkezine ilk 'Karavan Park' geliyor

2023.08.10 20:12 - Son Güncellenme: 2023.08.11 11:21
A

Bugün Bursa'ya kazandırılacak güçlü bir yatırımdan bahsedeceğim.

Dün Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül'ü ziyaret ettim.

Sadık Şengül'ü tanıyanlar bilir; yine enerjik ve yine sohbeti akıcıydı.

Mesleki güçlü tecrübesi, disiplinli ve mütevazı bir yönetim anlayışı ile BUTTİM projeleri de dolu doluydu.

Kendisiyle BUTTİM ağırlıklı olmak üzere güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

Öncelikle gündem de yeni proje var.

Karavan park alanı...

Hatta Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ında desteklediği bir proje...

Açıkçası projeyi duyunca heyecanlandım.

Detayları paylaşayım...

Biliyorsunuz ki, ülkemizde olduğu gibi Bursa'da da karavan parkı büyük bir sıkıntı olmaya başladı.  

Sayıları her geçen gün artan ve Bursa'nın da ziyaretçi trafiğini olumsuz etkileyen çekme karavanlar nedeniyle BUTTİM Yönetimi de elini taşın altına koymuş.

İbis Otel yanı ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün arkasında yer alan mülkiyeti BUTTİM'e ait olan 4 bin metrekarelik alandan bahsetti.

"Orman Bölge Müdürlüğü'nün ağaçlarıyla güzel bir gölgede oluşumu var. Yeşil bir alanı olan karşısında cami, 112 Acil Servisi ve hem bayan hem de erkek tuvalet sorunu olmayan bir mekân."

Bu alan 80 araç kapasiteli 'Karavan Parkı' olarak kullanılacak.

Doğası ve bulunduğu konum itibariyle konaklamaya elverişli, elektrik ve su alt yapısı hazır olan alanın BUTTİM'e gelir getirmesi hedeflenirken, aynı zamanda Bursa'ya katkı sağlanması da planlanıyor.

"Sokak aralarında çekme karavanları görüyoruz" diyerek, insanların çekme karavanlarını güvenle emanet edebilecekleri yerlerin olmadığını hatırlatıyor Sadık Şengül...

"Bursa'da ilk olacak dimi?" diye sordum.

"Bursa Misi Köyü'nde karavan kampı var. Fakat şehir merkezinde bir ilk olacak. İnsanların konaklama ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, güvende olacakları ve dinlenme amaçlı kullanabilecekleri bir alan."

Sadık Şengül proje ile ilgili istişarelerde bulunmak için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret ettiklerinden bahsetti.

"Nasıl karşıladı?" dedim.

"Her türlü desteğe hazırız" diyerek, olumlu karşılamış Başkan Mustafa Dündar...

Projenin doğuşunu sordum:

"BUTTİM kat maliklerimizden de talepler vardı. Hem o alanın BUTTİM'e bir gelir sağlaması hem de Bursa'ya bir katkı sunması açısından Yönetim tarafından konuşulmuş bir projeydi. Hatta düğün salonu mu yapalım derken, sonrasında karavan projesi üzerine karar verildi. Düğün salonu yapmaya karar verilseydi eğer, ilerleyen günlerde orayı değerlendirmek istediğinizde bir altyapı maliyeti oluşacaktı. Bariyeri, güvenliği, elektrik ve suyu bulunan yüksek bir yatırım yapmadan BUTTİM'e katkı sunacak bir proje olmasına karar verdik. Burada öncelikle amaç, az maliyetli yüksek gelir getirmek. Böylelikle yatırım maliyeti harcamadığınız bir nokta da, başka türlü değişimlere de hızlı bir geçiş yapabilirsiniz. Sonuçta bin 683 kişinin hakkı var ve haklarını gözetmek zorundayız. Ekonomik krizin olduğu bir dönemde esnafımızı rahatlatacak projeler üretmeye devam ediyoruz."

Cami alanı projesinden de bahsetti :

"Köprünün açılışıyla birlikte BUTTİM yolu yoğun kullanılmakta. TÜYAP Fuar alanına da önemli kazanımı olacaktır. Örneğin tarım fuarı olduğu zaman  köfteciler ve diğer ürün satanların hepsini boş alanda konumlandırıyorduk. Oradaki esnaf  tepki gösteriyordu. Çünkü yoğun bir trafik oluşuyordu. Şimdi oradaki dağınık yapıdan da kurtulmuş olacağız.  Tozdan topraktan arındırılmış şekilde insanların rahat rahat oturup yemek yiyecekleri, ihtiyaçlarını karşılayacakları ve ürünlerini sergileyecekleri bir alan olmuş oluyor. Yani camideki alanı da bu amaç için kullanacağız."

Devam etti:

"Fuar ziyaretçilerinin çoğu karavanlarıyla geliyorlar ve oradaki otoparka park ediyorlar. Elektrik, su ve tuvalet gibi büyük sıkıntı yaşıyorlar. Eminim ki, fuara gelen birçok insan artık karavan ile gelecek."

Bir kaç hatırlatma yaptı:

"Herkes de bir karavan merakı var. Biz Türkmen kökeninden gelmiş  Türkler olarak göçebe hayatını sevdiğimiz için çadır kuramıyoruz belki ama, karavanları seviyoruz. Aslında  çağımızın en güzel tatil avantajı. Türkiye'deki ekonomik koşulları da düşündüğümüz de insanlara daha ekonomik geliyor ve daha fazla gezi imkanı sunuyor. Kent ekonomisine can kattığını düşünüyorum."

Son olarak... 

Amaç BUTTİM ve kent ekonomisine hizmet etmek...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları