Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

Giden sadece 2 puan değil...

2024.03.10 19:04 - Son Güncellenme: 2024.03.10 19:05
A

Şimdi ilk 20 dakikasında 4-0 olabilecek maçın 2-2 bittiğini yazacağım. Öncelikle Bursada Bugün okurlarına "Merhaba" demek istiyorum. Bugün itibarı ile Bursada Bugün ailesindeyim. Bundan böyle bu sayfalarda değerlendirmelerimi ve görüşlerimi sizlerle paylaşıyor olacağım.

Maç öncesi Yüzüncü Yıl Atatürk stadı çevresi karnaval gibiydi. Geçen hafta alınan galibiyet taraftarlara umut ışığı olmuş. Umutla ve heyecanla yerlerini alırken stad içi rakibe göz dağı veriyordu. Başlama düdüğü ile birlikte coşku tab noktaya ulaşmıştı. Güzelde bir maç başlangıç yapan Bursasporlu futbolculara yazımın giriş cümlesinde de yazdığım gibi ilk 20 dk. maçı 4-0'a getirebilirdi. Ne olduysa Çağatay skoru 2-0 getirdikten sonra takım durdu. Pas oyununu güzel bir şekilde icra eden rakip Serik Bld.  devrenin uzatma dakikalarında bulduğu sorunlu penaltı ile kendi adına maça ortak oldu. 2 devre aynı mantalite ile başladı. Bağıra bağıra gelen beraberlik gölü ile topu ayağa oynayarak belkide pas yüzdesi açısından bu sene en yüksek rakamına ulaştığına düşündüğüm Serik Bld. istediğini alarak Bursa'dan ayrıldı.

Maçın hakemine gelince takdir haklarını büyük bir bölümünü rakipten yana kullandı. Rakibin sorunlu penaltısını rahat ve net bir şekilde verirken, Bursaspor'un penaltısını da çok rahat es geçti. Şimdi buradan şunu demek istiyorum, TFF başkanı ve yetkililerinin ziyaretlerini büyük bir işmiş gibi algılamamak gerekiyor. İkili temasları ballandıra ballandıra anlatmak yerine ne elde ettik ne gibi mağduriyetimizi gidermek için kullanabildik diye değerlendirmek gerekiyor. Şimdi "Yeter Artık" diyerek ne elde edebiliriz.

Maç içinde Teknik heyete gelince takım 90 dk boyunca bölüm bölüm çok farklı görüntü verirken müdahale konusunda beklentinin altında kaldı. Yiğit/Furkan Emre tercihinde tatmin edici açıklama yapar diye düşünüyorum. Rakibin 37 numaralı futbolcusu Oğuzhan'a alınamayan tedbir düşündürücüydü.  Neticede galip gelebilseydik farklı şeyler konuşabileceğimiz önemli bir maçı maalesef puan kaybı ile kapattık. Umutlar dip yaptı. Matematiksel falan da demeyeceğim çünkü taraftar çok kızgın ve kırgın. Bundan böyle geleceğe dair en çok konuşacağımız konu ve konular yönetimsel hamleler. O konuları da hafta içinde sizlerle paylaşıyor olacağım.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları