Bursa Samanlı'ya 15 liselik kampus ve devlet hastanesi geliyor

Bursa Samanlı'ya 15 liselik kampus ve devlet hastanesi geliyor

Bursa'da şehir hastanesi yapılması planlanan Samanlı'daki 400 dönümlük alana 900 yataklı bir devlet hastanesi ile 15 liseden oluşan eğitim kampusü inşa edilecek. Bu konuda karar alındığını belirten Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, şehrin hem doğu hem batısında sağlık tesisi sıkıntısı kalmayacağını, Yıldırım'ın lise sıkıntısının da Samanlı ile çözüleleceğini söyledi. 

2017.07.23 09:06 - Son Güncellenme: 2017.07.23 09:18 - Bursa Bölge
A
Bursa Samanlı'ya 15 liselik kampus ve devlet hastanesi geliyor
04:50 Bursa Samanlı'ya 15 liselik kampus ve devlet hastanesi geliyor

İLGİLİ VİDEO

Bursa Samanlı'ya 15 liselik kampus ve devlet hastanesi geliyor

Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Muradiye Devlet Hastanesi'nin şehir merkezindeki trafik yoğunluğundan dolayı Samanlı'ya taşınacağını ifade ederek, "Samanlı'da otobanın yanında daha önce şehir hastanesi yapılmak istenen 400 dönümlük bir alana sahibiz. Bu bölge için ön çalışmaları yaptık ve taşkın alandan arta kalan 210 dönüm alan sağlık, 130 dönüm de eğitim için hizmet verecek. Samanlı bölgemizde 900 yataklı dev bir hastane açmak istiyoruz. Bu hastane aynı zamanda Bursa'nın trafik yoğunluğunu azaltmada büyük katkı sağlayacak. Muradiye Devlet Hastanesi'ni buraya taşımak istiyoruz. Şehir merkezinde kalan hastane trafik yoğunluğuna sebep oluyor. Oraya taşındığında şehir merkezinde trafik yoğunluğunu almış olacak. Şehrin batısı da ortası da doğusu da sağlık yatırımları olmuş olacak. Yine Samanlı bölgesinde eğitim alanında yatırım olacak. 130 dönüm teknik lise ihtiyacını karşılayacak. 15 lise yapılacak bir alana sahibiz. Yıldırım ilçemizin eğitim ihtiyacı karşılanmış olacak" dedi.

Acemler'de 100 dönümlük alanda Ali Osman Sönmez Kampusü'nün hızla yükseldiğini kaydeden Torun, "Hayırseverimizin de büyük katkısıyla 850-900 yataklık bir alan yapıyoruz. Orayı da 2019 da tamamlamayı hedefliyoruz. Gemlik Devlet Hastanesi tamamlanma aşamasına geldi. Ağustos veya eylül ayında hizmete girmiş olacak. Hastane her şeyiyle vizyon bir hastane oldu. Kestel'de yapılan devlet hastanesi mart ayı gibi hizmete açılacak.Yenişehir'de temelini attığımız devlet hastanesi de 2018 senesinde hizmete açılacak. Kalp damar hastanemiz de aynı şekilde önümüzdeki aylardan itibaren hizmete açılacak. Emek bölgesinde yaşam merkezi ve diş hastanesi yapma projemiz var. Orada hazineye ait 8 dönümlük bir alan var. O bölgede Sağlık Bakanlığı ile çalışarak 100 yataklı bir yaşam merkezi yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.07.23 09:06 - Son Güncellenme: 2017.07.23 09:18 - Gülcan Tekin
A