Met Gala'ya damga vuran gizemli kadın bakın kimmiş?

Met Gala'ya damga vuran gizemli kadın bakın kimmiş?

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Met Gala 2024 etkinliğinde şıklığıyla herkesin ilgisini çeken kadının kim olduğu belli oldu.

2024.05.08 17:00 - Son Güncellenme: 2024.05.08 17:01 - Magazin - SÖZCÜ
A
Met Gala'ya damga vuran gizemli kadın bakın kimmiş?

ABD'nin en önemli sanat ve moda kurumlarından biri olan Metropolitan Museum of Art bünyesindeki Kostüm Enstitüsü'nün yararı için her yıl düzenlenen davette birçok ünlü isim belirlenen konsept üzerine şıklık yarışına girdi. 

New York'ta düzenlenen şaşalı etkinlikte "gecenin en şıkı" olarak lanse edilen gizemli kadının Hintli girişimci Mona Patel olduğu öğrenildi.

Milyonlarca dolarlık bir serveti olduğu öğrenilen danışman ve girişimci Patel, bu yılki "Uyuyan Güzeller: Modayı Yeniden Uyandırmak" temasına uygun olarak kelebek esintili elbisesiyle dikkatleri üzerine çekti. Çeşitli aksesuarların eşlik ettiği ten rengi elbisesi Iris Van Herpen'in imzasını taşıyordu. 

Takımın etek kısmı fistolu bir kuyruk şeklinde aşağı doğru uzanıyordu ve kumaş üzerinde altın işlemeli detaylar vardı.

Kollarına altın renkli kelebek süslemeler yerleştirilmişti ve dirseklerine kadar uzanıyordu. Bir dokunuşla kelebeklerin kanatlarının mekanik olarak kendi kendine hareket etmesi de sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Patel elbisesinin altına, üstünde ışıltılı yapay elmas süslemeler olan, burnu açık, altın renkli bir çift topuklu ayakkabı giydi. Makyajı bronz gölgeler ağırlıklı yapılmıştı.

2003 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınan Patel, o zamandan beri HauteX Ventures ve bir sağlık teknolojisi girişimi olan radXai gibi birkaç şirket kurdu. 2021'de Forbes Next 1000 ödülüne layık görüldü.

Patel'in kıyafeti sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Bir sosyal medya kullanıcısı, "Bu şimdiye kadar gördüğüm en güzel elbise" derken bir diğeri de, "Sadece tema olarak değil, aynı zamanda şimdiye kadar yapılmış en inanılmaz çalışma olabilir" yorumunu yaptı.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2024.05.08 17:00 - Son Güncellenme: 2024.05.08 17:01 - SÖZCÜ
A