Şükrü Ersoy açıkladı: Tokat'taki deprem Kuzey Anadolu fayını tetikler mi?

Şükrü Ersoy açıkladı: Tokat'taki deprem Kuzey Anadolu fayını tetikler mi?

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Deprem Kuzey Anadolu fayını tetikler mi?' sorusuna açıklık getirdi.

2024.04.18 18:39 - Son Güncellenme: 2024.04.18 19:33 - Güncel - MİLLİYET
A
Şükrü Ersoy açıkladı: Tokat'taki deprem Kuzey Anadolu fayını tetikler mi?

AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yerin 5,9 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Deprem Kuzey Anadolu fayını tetikler mi?' sorusuna açıklık getirdi.

"ANAKOL ÜZERİNDE DEĞİL"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Öncelikle bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. O bölgenin deprem tehdidini tartışmıştık. Bu Kuzey Anadolu fayında değil yan kollarda 6-6.5'a kadar deprem oluşturabileceğini 7'ye çıkmayacağını söylemiştim. Daha önceki 9 kilometre civarındaydı. 5 kilometreye yakın olması, binaya göre değişir ama bazı binalarda hissedilebilir. " ifadelerini kullandı. Şükrü Ersoy ayrıca şu ifadeleri kullandı: Türkiye bir kere deprem ülkesi bunu kabul etmemiz gerekiyor. O yüzden depreme karşı dirençli şehirler geliştirmemiz gerekiyor. Harita üzerindeki bilgileri konuşarak olursam bu anakol üzerinde olmadığı için 7 üzerinde bir deprem beklemem. 5.6 müstakil bir deprem olabilir ama daha büyük bir depreme de yol açabilir. Bunun bir kesintisi yok.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.04.18 18:39 - Son Güncellenme: 2024.04.18 19:33 - MİLLİYET
A