Ömer Çelik'ten Yeni Zelanda'daki terör saldırısıyla ilgili açıklama

Ömer Çelik'ten Yeni Zelanda'daki terör saldırısıyla ilgili açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeni Zelanda'daki iki camiye yönelik terör saldırısına ilişkin, "Hiçbir din mensubu hangi terör eylemine imza atarsa atsın o dinle terör kelimesini yan yana getirmeyeceğiz. Terörist teröristtir. Teröristin dinine, kimliğine, coğrafyasına bakılmaz. Herkes şunu görsün, Türkiye'nin büyümesi, Türkiye'nin güçlenmesi bu canilerin önündeki en büyük engeldir." dedi.

2019.03.15 20:14 - Son Güncellenme: 2019.03.15 20:14 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Ömer Çelik'ten Yeni Zelanda'daki terör saldırısıyla ilgili açıklama

Çelik, Marmaris Atatürk Meydanı'nda Cumhur İttifakı AK Parti Marmaris  Belediye Başkan adayı Serkan Yazıcı'nın seçim tırını ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilerin, Yeni Zelanda'da ibadet etmekte olan  Müslümanlara yapılan terör saldırısının failleri ile ilgili sorularını yanıtlayan  Çelik, uzun zamandır Avrupa'daki siyasetçileri ve aşırı sağcıları uyardıklarını,  İslam düşmanlığı ve ırkçılık üzerinden siyaset yapmamalarını, bu durumun bütün  dünyayı son derece kötü bir noktaya götüreceğini söylediklerini belirtti.

AB Bakanlığı yaptığı dönemden bu yana "Bir siyasi matruşkanın hayaleti  geziyor." diye söylediğini dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Bunun en üstünde Erdoğan düşmanlığı var. O matruşka bebeklerinde  olduğu gibi, en üstündekini kaldırınca altından Türkiye düşmanlığı çıkıyor. Onun  altından İslam düşmanlığı çıkıyor ama esas altına sakladıkları şey, Avrupa'da  geçmişte kötülük rüzgarları estirmiş olan antisemitizm var, ırkçılık var ama en  temelinde de Avrupa demokrasilerine karşı bir düşmanlık var.

Dolayısıyla bu atmosferi sağlayan siyasiler, bu atmosfere destek veren  medya, bu İslam düşmanlığına, Türkiye düşmanlığına desteği veren medya, buna  sessiz kalan siyasiler, bu şekilde açıklama yapanlar, esas olarak bu katliamları  teşvik ettirenlerdir. Bunlar bu siyasilerden ilham alıyorlar."

Bugünkü saldırı olur olmaz, Avusturalyalı bir senatörün "Burada  Müslümanlar kurban olsalar bile bu, onların suçlu olduklarını örtbas etmek  anlamına gelmiyor." diyebildiğine dikkati çeken Çelik, hala İslam düşmanlığını  teşvik eden yaklaşım sergilenebildiğini söyledi.

Çelik, "O kişinin yayımladığı 70 sayfalık manifestoya baktığınız zaman  tarihsel olarak, dünya tarihinden ibret almak, geçmişin çatışmalarından kaçınmak,  tarihi yeniden bir arada yaşama projesi olarak değerlendirmek yerine, tarihsel  düşmanlıkları körükleyen bir yaklaşım olduğunu görüyoruz." dedi.

Bu saldırıların Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesinin, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ilerleyişinin, dünyada canileri korkuttuğunun  göstergesi olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Türkiye, mazlumlara kol kanat gererken, bu büyümesiyle mazlumlar için  umut olurken, caniler için ise bir korku ve kaygı vesilesi oluyor. Bunu bütün  vatandaşlarımızın iyi değerlendirmesini arzu ederim. Burada biz Türkiye'den  yükselttiğimiz sesle, dünyanın medeniyetler çatışmasına gideceği, dinler arası  çatışmaya gideceği bir tablo istemiyoruz. Biz bütün dünyada barış istiyoruz. Onun  için uzun zamandır uyarıyoruz onları. Diyoruz ki 'İslam' kelimesi ile 'terör'  kelimesini yan yana anmayın.

Herhangi bir terörist, bir terör eylemi gerçekleştirdiği zaman, hemen  o Müslüman olduğu zaman 'İslami terör' diyorsunuz. 'Bakın bu yanlıştır, bir dini  kötülemeyin.' dedik ama hep şöyle yapıyorlar. Bir Hristiyan bir terör eylemi  gerçekleştirdiği zaman 'O kişinin akli dengesi bozuktur.' ya da 'Bireysel bir  eylemdir.' diyorlar ya da 'Bu, bir cinayet eylemidir.' diyorlar fakat bir  teröristin kimliğinde Müslümanlık varsa hemen 'İslami terör' diyorlar. Bundan  vazgeçsinler. Dinleri terörle yan yana getirmek yanlıştır. Biz diyoruz ki camiye  yapılan saldırı, kiliseye yapılan saldırı, havraya yapılan saldırı aynıdır.  Hangisine saldırı yapılırsa biz ona karşı çıkarız. Hangi dinin mensuplarına karşı  saldırı gerçekleşirse biz ona karşı çıkarız."

Asıl kimlikleri insanlık düşmanlığı

Çelik, bugün bu yapılan saldırılar Müslümanlara yapılıyor diye, cuma  namazında masum bir şekilde yeryüzünde barış ve esenlik için dua eden insanlar  namaz sırasında katlediliyor diye susanların, asıl kimliklerinin sadece İslam  düşmanlığı olmadığını, asıl kimliklerinin tüm insanlığa karşı düşmanlık olduğunun  bilinmesini istediğini vurguladı.

Kendilerinin hiçbir zaman, hiçbir dini kötülemeyeceğini dile getiren  Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hiçbir din mensubu hangi terör eylemine imza atarsa atsın o dinle  terör kelimesini yan yana getirmeyeceğiz. Terörist teröristtir. Teröristin  dinine, kimliğine, coğrafyasına bakılmaz. Herkes şunu görsün, Türkiye'nin  büyümesi, Türkiye'nin güçlenmesi bu canilerin önündeki en büyük engeldir.  Türkiye'nin büyümesi demek, medeniyetler çatışması isteyenlerin, dinler arası  çatışma isteyenlerin, coğrafyalar arası çatışma isteyenlerin ve kültürler arası  çatışma isteyenlerin önüne çıkarılabilecek en büyük engeldir. Dolayısıyla  Türkiye'nin büyümesi demek, bu insanlık düşmanlarına karşı verilebilecek en büyük  derstir.

Türkiye'nin demokrasisini büyütmek. İnşallah 31 Mart seçimlerinde de  büyük bir demokrasi iradesi ortaya koymak yine bu canilere verilecek en büyük  derslerden biri olacaktır."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.03.15 20:14 - Son Güncellenme: 2019.03.15 20:14 - HABER MERKEZİ
A