Bursa'da öğretmenler işi bıraktı! Veliler destek çıktı

Bursa'da öğretmenler işi bıraktı! Veliler destek çıktı

İstanbul'da özel bir lisede yabancı uyruklu öğrenci, okuldan atıldığı gerekçesiyle, getirdiği silahla okul müdürü İbrahim Oktugan'ı vurarak öldürdü. Bugün itibarıyla Türkiye'de öğretmenler işi bırakırken Bursa'daki okullarda da öğretmenler okula gelmedi.

2024.05.10 09:43 - Son Güncellenme: 2024.05.10 10:10 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursa'da öğretmenler işi bıraktı! Veliler destek çıktı

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Her geçen yıl öldürülen ve darp edilen öğretmen sayısı artıyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki özel bir lisede okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrenci, okul müdürü İbrahim Oktugan'ı getirdiği silahla 3 el ateş ederek öldürdü.

Yaşanan üzücü olay sonrası öğretmenler ayağa kalktı ve 10 Mayıs (bugün) işi bırakma kararı aldı. Türkiye'nin birçok yerinde işi bırakan öğretmenler protesto etmeye hazırlanıyor. Bursa'daki okullarda da öğretmenler, işi bıraktı. Öğrencilerine önceden haber veren öğretmenler, okula gelmemeleri istedi. Okullarda öğrencilerin az olması dikkat çekti.

"ÖĞRETMENLERE ESKİSİ KADAR SAYGI KALMADI"

Öğrencisini okula göndermeye bir veli durumun haklı bir sebep olduğunu söyleyerek, "Artık öğretmenlere eskisi kadar saygı kalmadı. Benim öğrenci olduğum zamanda öğretmene sesimiz çıkmazdı. Ülkeye gelen yabancı uyruklular güvenliğimizi tehdit ediyor. Artık okullara X Ray cihazı getirmeleri gerekiyor. Okulda eğitim görmesi gereken çocuklar artık öğretmenleri öldürebilecek ya da dövebilecek kıvama gelmiş. Bir an önce tedbir alınmalı" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.10 09:43 - Son Güncellenme: 2024.05.10 10:10 - MAHMUT VURAL
A