MHP'li belediye başkanı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybetti

MHP'li belediye başkanı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybetti

Konya'da Doğanhisar Belediye Başkanı MHP'li İhsan Öztoklu (42), belediyeye ait billboardların yırtılması nedeniyle tartıştığı eski belediye Başkanı Abdullah Koç'un oğlu Abdurrahman Koç'un (25) bıçaklı saldırısına uğradı. Göğsünden yaralanan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Öztoklu kaldırıldığı Ilgın Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

2019.05.24 07:05 - Son Güncellenme: 2019.05.24 15:56 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
MHP'li belediye başkanı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybetti
00:56 MHP'li belediye başkanı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybetti - 2

İLGİLİ VİDEO

MHP'li belediye başkanı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybetti - 2

01:03 MHP'li belediye başkanı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybetti

İLGİLİ VİDEO

MHP'li belediye başkanı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybetti

00:23 MHP'li belediye başkanı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybetti - 3

İLGİLİ VİDEO

MHP'li belediye başkanı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybetti - 3

Olay, saat 00.50 sıralarında Konya'da Başköy Mahallesi'nde meydana geldi. 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde, 'Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Doğanhisar Belediye Başkanlığı'na seçilen İhsan Öztoklu, iki belediye çalışanıyla birlikte Başköy Mahallesi'ne gitti.

Mahalle meydanında belediyeye ait billboardlardaki afişlerin yırtılması nedeniyle selefi İYİ Partili Abdullah Koç, oğlu Abdurahman Koç ile kardeşi Osman Koç ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Abdurrahman Koç, belediye başkanı Öztoklu'ya bıçakla saldırdı. Tartışmaya belediye çalışanlarından Ümit Kalkan'ın da katıldığı öğrenildi. Göğsünden yaralanan ve kanlar içinde kalan Öztoklu, çağrılan ambulansla Ilgın Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Öztoklu'nun hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Saldırının duyulmasıyla, MHP İl Başkanı Murat Çiçek ve partililer Ilgın Devlet Hastanesi'ne akın etti.

Öztoklu'nun hayatını kaybetmesi üzerine, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, hastane önünde bekleyen partilileri acı haberi verdi. Çiçek,"Başımız sağ olsun. Adalet önünde hepsi hesap verecek. Onun takipçisi ben olacağım. Sakin olalım. Cenazemizi ailesine teslim edelim. Allah rahmet eylesin" dedi.

Evli ve 2 çocuk babası olan İnşaat Mühendisi İhsan Öztoklu, 31 Mart'ta yapılan mahalli  Seçimlerde 'Cumhur İttifakı' adayı olarak MHP'den yüzde 52.46 oy oranıyla belediye başkanlığını kazanmıştı.

Öldürülen belediye başkanı son yolculuğuna uğurlanmış

Konya'da seçimden sonra mahalle halkına, teşekkür etmek için asılan afişin yırtılması nedeniyle çıkan tartışmada Abdurrahman K. tarafından bıçaklanarak öldürülen Belediye Başkanı İhsan Öztoklu'nun cenazesi, Ilgın Devlet Hastanesi morgundan alınıp, Doğanhisar Belediyesi Kültür Merkezi önüne getirildi. Cenazenin gelişi sırasında belediye çalışanları gözyaşlarına hakim olamadı.

Burada düzenlenen törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Partili Milletvekilleri Orhan Erdem ve Hacı Ahmet Özdemir, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, AK  Parti İl Başkanı Hasan Angı ile ilçe halkı katıldı.   2009-2014 yılları arasında CHP'den Doğanhisar Belediye Başkanlığı yapan baba Mehmet Öztoklu, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu öpüp, "Doğanhisar sevdasıyla yandın tutuştun. Bizde yandık, Allah gani gani rahmet eylesin'' diyerek, gözyaşı döktü. Acılı eş Hanife Öztoklu da ''İhsan bu gerçek olamaz. Yavrularımız var, bu gerçek olamaz. Sen bizi çok seviyorsun, nasıl bırakırsın? Ben seni nasıl kara toprağa bırakırım?'' şeklinde feryatlar etti.

Baba Mehmet Öztoklu'ya başsağlığı dileyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini, törenden sonra Cumhurbaşkanı'nın telefonla  taziyede bulunacağını belirtti. Kılınan cenaze namazın ardından Öztoklu, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Gözaltına alınan saldırgan Abdurrahman K. ile olaya karıştığı önü sürülen bir önceki belediye başkanı Abdullah K. ve kardeşi Osman K.'nın sorgularının sürdüğü belirtildi.



 


 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.05.24 07:05 - Son Güncellenme: 2019.05.24 15:56 - HABER MERKEZİ
A