Dünya Pilotlar Günü nedir? Dünya Pilotlar Günü ne zaman? Dünya Pilotlar Günü nasıl ortaya çıktı? Fesa Evrensev kimdir?

Dünya Pilotlar Günü nedir? Dünya Pilotlar Günü ne zaman? Dünya Pilotlar Günü nasıl ortaya çıktı? Fesa Evrensev kimdir?

26 Nisan tarihi Feza Evrensev'in Türkiye semalarında ilk uçuşunu gerçekleştirdiği gün olarak biliniyor. Peki, Dünya Pilotlar Günü nedir? Dünya Pilotlar Günü ne zaman? Dünya Pilotlar Günü nasıl ortaya çıktı? Fesa Evrensev kimdir?

2024.04.26 11:39 - Son Güncellenme: 2024.04.26 11:44 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Dünya Pilotlar Günü nedir? Dünya Pilotlar Günü ne zaman? Dünya Pilotlar Günü nasıl ortaya çıktı? Fesa Evrensev kimdir?

Yakın bir tarihte kutlanmaya başlanan Dünya Pilotlar Günü nasıl ortaya çıktı merak ediliyor. Peki, Dünya Pilotlar Günü nedir? Dünya Pilotlar Günü ne zaman? Dünya Pilotlar Günü nasıl ortaya çıktı? Fesa Evrensev kimdir?

Dünya Pilotlar Günü nedir? Dünya Pilotlar Günü ne zaman? Dünya Pilotlar Günü nasıl ortaya çıktı? 

Türkiye'nin 1 numaralı bröveye sahip ilk pilotu Fesa Evrensev'in Türkiye semalarında ilk kez uçtuğu 26 Nisan 1912 tarihi bugün tüm dünyada Dünya Pilotlar Günü olarak kutlanıyor. 

Dünya Pilotlar Günü ne zaman?

Dünya Pilotlar Günü, 2014 yılından itibaren her yıl 26 Nisan'da kutlanıyor. 

Dünya Pilotlar Günü nasıl ortaya çıktı? 

Dünya Pilotlar Günü tarihi yakın bir zamana uzanıyor. 1878'de dünyaya gelen Türkiye'nin ilk pilotu Fesa Evrensev'in havacılık tarihindeki önemini göz önünde bulunduran Türkiye Havayolu Pilotları Derneği, ilk olarak 2013'te 26 Nisan'ı Pilotlar Günü olarak ilan etti. Bu sırada IFALPA da (The International Federation of Air Line Pilots' Associations) dünya pilotlarının benimseyeceği, ortak bir özel gün belirlemenin gerekliliğine karar vermişti. Mehmet Fesa Evrensev'in ilk uçuş günü olan 26 Nisan'ı, Evrensev'in Türk havacılık tarihindeki önemli yerinin farkındaydılar. 26 Nisan 2013'ten tam bir yıl sonra, 2014'te, 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü olarak kutlandı.

Fesa Evrensev kimdir?

1 numaralı bröveye sahip ilk pilotumuz ve aynı zamanda ilk Türk Hava Yolları Genel Müdürü olan Fesa Evrensev'in kim olduğunu bir kez daha hatırlayalım. Evrensev Fransa'da eğitim almış, yeteneği tartışmasız bir genç pilottu. Buradan 780 numaralı bröve ile mezun olan sertifikalı ilk Türk pilotumuz olan Mehmet Fesa Evrensev, havacılık tarihimizde eşsiz bir yere sahip. 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2024.04.26 11:39 - Son Güncellenme: 2024.04.26 11:44 - HABER MERKEZİ
A