Gerçek pideli köfte işte böyle oluyor (ÖZEL HABER)

Gerçek pideli köfte işte böyle oluyor (ÖZEL HABER)

Bursa'nın vazgeçilmez lezzetlerinden olan pideli köfte, günümüzde tereyağ ve salça sosu ile servis ediliyor ancak aslında orijinali öyle değil. Öyle ki piyasada satılan ürünlerin çoğu pideli köfte bile değil. Bursa'nın 81 yıllık pideli köftecisi İbrahim Alakoç, gerçek pideli köftenin tarifini, sırlarını Bursada Bugün'e anlattı.

2019.01.21 09:42 - Son Güncellenme: 2019.01.21 09:58 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Gerçek pideli köfte işte böyle oluyor (ÖZEL HABER)
05:18 Gerçek pideli köfte işte böyle oluyor

İLGİLİ VİDEO

Gerçek pideli köfte işte böyle oluyor

HABER:BURCU SEKMEN   KAMERA: SEFA BALABAN

74 yaşındaki İbrahim Alakoç, 60 yıldır Bursa'da Kayhan Caddesinde pideli köfte yapıyor. 3.kuşağa geçen bu pideli köfte sevdasının geçmişini anlatan Alakoç, "Pideli köftenin sosu tereyağ değil karışık kemik suyudur. Pideli köftenin tarihi 100 seneyi aşkındır. Biz 81 yıldır Kayhan Çarşısında aynı mekanda bu işi yapıyoruz. Uzun bir tarihe sahip olan pideli köfte, Bursa'ya özgüdür ve Kayhan çarşısında doğmuştur. Bursa'da pideli köfteyi  usulünü bozmadan yapan tek firmayız. Diğer birçok firma döner kebap usulünde yapıyor ancak bilinsin ki pideli köftenin orijinali o değildir" diye konuştu.

81 yıl önce Gürsu Pideli Köfte adıyla kurulan dükkan,16 yıl önce babalarının vefatı üzerine İdris Pideli Köfte olarak yeni adını almış. Pideli köftenin mutfaktan tabağa gelene kadar geçtiği aşamaları anlatan İbrahim Alakoç, " Pidemizi kesip tabağa aldıktan sonra yağlı karışık kemik suyumuz ile tavlıyoruz,ıslatıyoruz ve süzüyoruz. İddia edebilirim ki, Bursa'da bunu yapan bir tek biziz. Ondan sonra diğer malzelemelerini ekleyerek servis ediyoruz.

Pideli köftede malzemeler üste değil yana konulur. Bizim köftemizin yıllardır lezzetini koruması şans değil emektir. 3 temel maddemiz var. İlki tereyağ; tuzlu ve keçi ağırlıklı olması gerekir. Bunu temin etmek zordur ancak biz yıllardır Keles ve Orhaneli taraflarındaki imalatçılardan temin ediyoruz. İkincisi önemli madde kıyma; yalnızca dana kıyması kullanıyoruz asla karıştırmıyoruz. Kıymamızın harcında çeşit yoktur sadece tuz ve kimyon bulunur. Son altın noktamız ise pidemiz; onu da çarşımızda 100 yılı aşkın tarihi olan fırından temin ediyoruz. Biz yıllardır buradayız ve lezzetimizi koruyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.21 09:42 - Son Güncellenme: 2019.01.21 09:58 - HABER MERKEZİ
A