Dolar yükseldi, Araplar Bursa'ya dolar yağdırdı

Dolar yükseldi, Araplar Bursa'ya dolar yağdırdı

Döviz kurlarının yükselmesi ile birlikte Araplar tarafından Bursa'ya ilgi arttı. Gayrimenkul satın almak isteyen Araplar ise en çok Bursa'yı tercih etti. Bursa'dan gayrimenkul alan Kuveytli sosyal medya fenomeni Ebu Halife, kendisinin şahit olduğu 800 binin üzerinde Kuveytlinin Bursa'yı ziyaret ettiğini, bazı Arapların fiyatların düşük olması sebebiyle konut alarak Bursa'ya yerleştiğini söyledi. Turkhousing yetkilisi Songül Göksugüzel ise, dolardaki artışın Araplar için bir fırsata dönüştüğünü, Bursa'dan 50 bin dolara konut alan Arapların şimdi 25 bin dolara ev alabildiğini, bunun da gayrimenkulde talebi arttırdığını ifade etti.

2018.09.06 09:33 - Son Güncellenme: 2018.09.06 10:53 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Dolar yükseldi, Araplar Bursa'ya dolar yağdırdı
05:08 Dolar yükseldi, Araplar Bursa'ya dolar yağdırdı

İLGİLİ VİDEO

Dolar yükseldi, Araplar Bursa'ya dolar yağdırdı

SEFA BALABAN/BURSADABUGUN.COM

Son dönemlerde döviz kurlarının artması ve Türk Lirası'ndaki değer kaybı gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen Arapların yönünü Türkiye'ye çevirdi. Gayrimenkul satın alan Araplar özellikle Bursa'yı tercih ediyor. Bursa'da gayrimenkul yatırımı yapan Kuveytli sosyal medya fenomeni Ebu Halife, kendisinin bizzat şahit olduğu 800 bin Kuveytlinin Bursa'yı ziyarete geldiğini, bazı Arapların gayrimenkul satın aldığını söyleyerek, "Türkiyeyi ve Bursa'yı sevdiğim , güzel bir ülke olarak düşündüğüm için buradan ev alıp buraya yerleştim. Dolar düşüşü kafeleri ve restorantları hiç etkilememiş gibi  görünüyor. Emlaklar çok arttı, doların yükselmesi etkiledi. Tanıdıgım 800 bin kişi geldi ev satın almak için" ifadelerini kullandı.

Özellikle Kuveyt ve Katarlılar Bursa'yı tercih ediyor

Dolardaki artışın Araplar için bir fırsata dönüştüğünün altını çizen Turkhousing yetkilisi Songül Göksugüzel, "Biz genelde yabancı ağırlıklı olarak çalışıyoruz. Müşteri kesimimiz yurt dışından, Arap ülkelerinden geliyor. Kuvyet ile çok sağlam bağlantılarımız var. Bize sadece referans üzerinden müşteri geliyor. Özellikle biz gidip ordan müşteriyi arayıp getirmiyoruz zaten müşteriler bizi buluyor. Araplarda en önemli şey güven biliyorsunuz ki güven olmadığı sürece ne bir şekilde mülk alır nede sizin yanınıza gelir, o konuda biz çok iyi irtiba bırakmışız ki sadece referans üzerinden bize müşteriler geliyor. Doların yükselmesi biliyorsunuz ki ekonomik bir savaş bir nevi ekonomik savaş içerisindeyiz. Bundan dolayı arap ülkelerinin desteğini alıyoruz özellikle Kuvyet. Katar gibi ülkelerin yoğun desteğini alıyoruz. Devlet olarak desteğini alıdığımız için milletide bize destek oluyor. Ülkemize gelip burdan gayrimenkül alarak bize destek oluyorlar" dedi.

"Bursa doğal bir cennet"

Arapların Bursa'yı tercih etmesinin bir nedeninin de Bursa'nın doğasına hayran olduklarından dolayı olduğundan bahseden Göksugüzel, "Bursayı tercih etmelerinin sebebi bursa çok güzel bir şehir aşağı iniyorsunuz deniz, yukarı çıkıyorsunuz dağ, dört mevsimi yaşayabileceğiniz muazzam bir şehir. Arapların en sevdiği şey yeşillik doğa manzara bunların bir arada olması bu özelliği nedeni ile Bursa onlara çok hitap ediyor. Bursa'nın halkınıda çok seviyorlar bursa birazcık mutasıp bir şehir bildiğiniz gibi ve bu arapların hoşuna gidiyor" şeklinde konuştu.

"Arapların 50 bin dolara aldığı konut şimdi 25 bin dolar"

Fiyatların Arap müşterilerine cazip geldiğini kaydeden Göksugüzel, "Fiyatlar onlara göre tabiki ucuz geliyor çünki 50 bin Dolar'a aldığı daireyi şuan 25 bin Dolar'a alabiliyorlar. O yuzden tabiki onlar için çok büyük bir avantaj bunuda değerlendiriyolar sonuna kadar sonuçta burda genelde tatil için mülk alıyorlardı  1-2 ay otelde kalmak yerine kendi dairemde kalayım diye mülk alırken şimdi geleceğe yatırım için 2 ila 3 tane mülk almaya çalışıyorlar nedeni paraları değerli buraya göre. Kuvyet çok ilginç  hemen hemen bütün vatandaşları Türkiye'den daire aldı diyebilirim. Çok az bir nüfusu var biliyorsunuz Kuveyt'in hepsi Türkiye'den daire aldı ve özellikle Bursa'yı tercih ediyor Kuvyetliler. Semt olarak Yunuseli'de olduğumuz için biz çok sattık Yunuseli'den burda büyük bir kaç site var Hamitler olsun  Özlüce'den olsun  Altınşehir'den olsun. Özellikle AVM'lere yakın  yerlerden samaya başladık" sözlerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.06 09:33 - Son Güncellenme: 2018.09.06 10:53 - HABER MERKEZİ
A