Bursa İnegöl'de şehir içi trafiğini rahatlatacak yeni otopark alanları açılıyor

Bursa İnegöl'de şehir içi trafiğini rahatlatacak yeni otopark alanları açılıyor

Bursa İnegöl Belediyesi, şehir içi trafiğini rahatlatacak yeni otopark alanları oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Osmaniye Mahallesi Begonya Sokakta bulunan 2 katlı ahşap evin kamulaştırılması tamamlanarak yıkımı gerçekleştirildi.

2018.09.05 15:27 - Son Güncellenme: 2018.09.05 15:27 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa İnegöl'de şehir içi trafiğini rahatlatacak yeni otopark alanları açılıyor

Şehri geleceğe taşımak ve modern bir İnegöl oluşturmak adına hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, özellikle şehir içi trafiğini rahatlatacak otopark alanlarının oluşturulması konusunda yoğun mesai harcıyor.

Daha önce birçok alanda yapılan kamulaştırmalar ve mahalle otoparklarıyla sokak aralarındaki parklanmaları azaltarak trafik yoğunluğunun azalmasını sağlayan İnegöl Belediyesi, son olarak Osmaniye Mahallesi Begonya Sokakta benzer bir uygulamayı hayata geçirmek üzere yıkım çalışması gerçekleştirdi.

İmar planında otopark alanı olarak belirlenen Osmaniye Mahallesi Begonya Sokak üzerinde 648 ada ve 28 no'lu parsel çevresindeki tüm otopark alanları daha önce kamulaştırılmıştı. Son olarak 648 ada ve 28 no'lu parselin de kamulaştırması takas yöntemiyle gerçekleştirilerek metruk haldeki yapının yıkımı bugün gerçekleştirildi. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu sabah Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgeye giderek iki katlı metruk binanın yıkımını yaptı.

400 M2'LİK OTOPARK ALANI ELDE EDİLDİ

Yıkımı yapılan metruk binanın bulunduğu alan ile daha önce kamulaştırması yapılan hemen yanındaki alan, İnegöl Belediyesi tarafından mahalle otoparkı olarak düzenlenerek ilçe halkının hizmetine sunulacak. Bu çalışmayla birlikte bölgede yaklaşık 400 m2'lik 25 araç kapasiteli otopark alanı oluşturulması planlanıyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.05 15:27 - Son Güncellenme: 2018.09.05 15:27 - HABER MERKEZİ
A