Burak Yılmaz'a ağır gönderme

Burak Yılmaz'a ağır gönderme

Hayrettin Hacısalihoğlu, "Hedefimiz Trabzonspor'un her dönem, her sezon hak ettiği gibi zirvede olması. Alt sıralarda bulunmaması" dedi. Hacısalihoğlu ayrıca Burak Yılmaz'la ilgili 'Hiçbir oyuncu vazgeçilmez değildir' açıklaması yaptı.

2018.09.10 11:56 - Son Güncellenme: 2018.09.10 11:58 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Burak Yılmaz'a ağır gönderme

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, geçen transfer döneminden, Süper Lig'in ilk 4 haftasına, Burak Yılmaz'dan, bordo-mavili kulübün hedeflerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. 

Spor Toto Süper Lig'in geride kalan 4 haftasında Trabzonspor'un performansını değerlendiren Hacısalihoğlu, "Tabii bütün takımlar gibi Trabzonspor'da son haftalarda, giden oyuncular, kadroya katılan oyuncular, katılamayıp son güne kadar kalan oyuncular, geçmiş sezondan sakat olan oyuncular nedeniyle belki ideal kadrosunu sahaya çıkarma şansı bulamamıştır ama bu dönemi Trabzonspor oldukça başarılı atlattı. Sezonun ilk maçında aldığı mağlubiyet üzerine düzelme, iyileşme yolunda önemli adımlar attı. Bunda da tabii teknik kadronun özellikle emeği ve gayreti vardır" ifadelerini kullandı.

YENİDEN YÜKSELİŞ

Galatasaray mücadelesinin kazanılmasıyla takımdaki özgüvenin arttığını belirten Hacısalihoğlu, "Galatasaray maçı Trabzonspor için çok önemli tabii ki. Her ne kadar bir final maçı olmasa da, dünyanın sonu olmasa da, Galatasaray maçı Trabzonspor'un yeniden yükselişi için bir başlangıç olacaktı, öyle de oldu. İlk dakikasından son dakikasına kadar tamamen Trabzonspor'un kontrolünde, oyunu istediği gibi başlatan, hızlandıran, kontrolde tutan bir anlayıştı ve aşağı yukarı hiç taraftarın yüreğini ağzına getirmeyecek şekilde, tamamen kendi inisiyatifinde olan bir maç şeklinde cereyan etti. Bu tabii sevindirici ancak lig bir maçlık bir maraton değil. Uzun bir maraton. Bu maraton içinde böyle iyi oynayıp kazandığımız, bazen kötü oynayıp kazandığımız, bazen iyi oynayıp kaybettiğimiz maçlar da olacak. Önemli olan geneliyle Trabzonspor'un umut vaat eden bir oyunla sahaya çıkması ve bunu sergilemesi" şeklinde konuştu. 

"ÜNAL HOCAYI TAKDİR  EDİYORUZ"

Hacısalioğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Karaman için şunları söyledi: "Ünal hocayı biz futbolculuğundan beri tanıyoruz, seviyoruz, takdir ediyoruz. Ünal hocanın zaten bu özelliği futbolculuğundan beri devam eden bir özellik. Daha sonraki dönemde sportif direktörlük yaptı. O zamanki dönemde de son derece uyumlu, oyuncuları motive eden, yönlendiren bir arkadaşımızdı. Bu özellikleri zaten iyiydi, şimdi teknik direktör olarak da burada bugün olan havanın oluşmasında da tabii ki en büyük pay onun."

"HEDEFİMİZ TRABZONSPOR'UN ZİRVEDE OLMASI"

Hedeflerinin Trabzonspor'u zirveye taşımak olduğunu dile getiren Hacısalihoğlu, "Hedefimiz Trabzonspor'un her dönem, her sezon hak ettiği gibi zirvede olması. Alt sıralarda bulunmaması. Ama Türkiye'de çok doğru olmayan bir anlayış var. O da, bir takım 2 galibiyet aldığı zaman, büyük takımlardan birini yendiği zaman ya da ikisini, hemen şampiyonluğun en büyük adayı gibi gösteriliyor. Ancak şampiyonluk için sadece iyi bir takım yetmez. Seyircinin desteğini de alan bir takım gerekir. Ekonomik olarak kulübün düzlüğe çıkmış olması gerekir. Şehrin, camianın bütünleşmiş olması gerekir. Yani bunların hepsinin bir arada olması gerekiyor. Bir maç ile bu işler hallolmaz" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR OYUNCU VAZGEÇİLMEZ DEĞİL"    

Hacısalihoğlu, transferin son gününde takımdan ayrılması gündeme gelen Burak Yılmaz için ise "Endüstriyel futbola dönüştürüldükten sonra dünyadaki futbol, bu tip transfer hadiseleri sıklıkla yaşanıyor. Bütün kulüpler yaşıyor, sadece biz değil dünyada yaşanıyor. Artık hiçbir oyuncu vazgeçilmez konumda olmuyor. Kulübün ihtiyaçları, imkanları, ekonomisi ve kadro yapısına göre birçok oyuncu gidebiliyor, katılabiliyor. Bizde de o tarz bir gelişme yaşandı ama şu anda transfer olmadı. Gerek alacak kulübün bu konudaki niyetiyle, gerek gidecek oyuncunu niyetiyle, gerek gidecek oyuncunun niyetiyle ilgili. Tüm bunların çakışması gerekir. Bu anda bu şartlar oluşmadı. Şu an Burak Yılmaz, Trabzonspor kadrosundaki önemli bir oyuncu. Tabii ki burada çok büyük hizmetleri olmuş, çok önemli maçlara imzasını atmış bir kardeşimiz. Geçmişte de olmuştu, 2010'da, 2011'de oldu. Bundan sonra da varsa Trabzonspor sevgisiyle, profesyonel bir anlayışla bu birlikteliği yürüteceğine inanıyorum" diye konuştu.

"ABDÜLKADİR VE YUSUF TRABZONSPOR'UN GELECEĞİ"

Bordo-mavili takımın iki genç yıldızı Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ün gelecekleri olduğunu belirten Hacısalihoğlu, "Abdülkadir ve Yusuf, Trabzonspor'un geleceği için iskelet kadroda olmazsa olmaz diye düşündüğümüz isimler. Hatta sayılarını arttırmamız lazım. En az 4-5 yapmamız lazım. Mikro milliyetçilik yapmadan ama Trabzonspor'un altyapısından gelen oyuncuların sayısını da arttırarak bir kadro oluşturmamız lazım. Bunun birincisi, aidiyet duygusu açısından önemi var; ikincisi, ekonomik olarak Trabzonspor'un şartları imkanları açısından. Bu nedenle Trabzonspor'un altyapıya yönelmesi yalnızca bir misyonu ve hobisi değil. Aynı zamanda ekonomik olarak mecburiyeti de. Bizim bu tarzı geliştirerek yürütmemiz gerekiyor" açıklamasını yaptı.

 

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.09.10 11:56 - Son Güncellenme: 2018.09.10 11:58 - HABER MERKEZİ
A